Jak vypadá manažerský styl, který vede k úspěchu celého týmu?

Manažerských stylů je celá řada. A každý manažer si může vybrat ten, který mu vyhovuje. Každý styl má svá pro a proti. Zároveň mají ale všechny efektivní manažerské styly něco společného. Zde je několik důležitých charakteristik, které musí váš specifický styl vedení lidí vykazovat, abyste dosáhli co možná největšího úspěchu celého týmu.

Ilustrační snímek

Zdravý přístup k chybám

Podle Business2Community.com platí, že když má manažer týmu příliš negativní přístup k chybám svých podřízených, ubíjí tím potenciál celého týmu. Aby se tým posouval, zkoušel nové postupy a dosahoval úspěchů, musí jeho členové experimentovat (samozřejmě s přiměřeným rizikem) a občas dělat i chyby. Součástí efektivního manažerského stylu proto musí být i zdravý přístup k chybám a jejich tolerance.

Podpora kreativity a inovací

Aby se tým rozvíjel a aby jeho členové ve svých schopnostech nezakrněli, musí být týmový vedoucí otevřený změně, kreativitě a novým, inovativním postupům. Pokud se zaseknete ve status quo a nebudete podporovat nové postupy a kreativní nápady, dříve nebo později ujede vašemu týmu vlak.

Individuální přístup k pracovníkům

V neposlední řadě musí manažer podporovat individuální talent svých podřízených. A k tomu je nutné, aby vůči nim měl individuální přístup. Jako manažer nesmíte uplatňovat stejné praktiky a stejný komunikační styl ke všem podřízeným, ale k jejich maximální spokojenosti a pro jejich maximální nasazení je nutné brát v potaz jejich specifické preference, hodnoty a komunikační styly.



-mm-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com