What a management style that leads to the success of the whole team looks like

Jak vypadá manažerský styl, který vede k úspěchu celého týmu?

There are many different management styles and every manager can choose the one that suits them. Each style has its pros and cons. At the same time, all of the most effective styles have certain things in common. Here are some important features that a management style must have in order to achieve the greatest possible success of the whole team.

Healthy attitude towards mistakes

According to Business2Community.com, if a manager has too negative an attitude towards team members' mistakes, the potential of the whole team is wasted. For a team to develop, try out new methods and achieve success, its members must experiment (with acceptable risk, of course), and sometimes also make mistakes. Thus a healthy and tolerant attitude towards mistakes must be part of any effective management style.

Support for creativity and innovation

For a team to develop and its members not stagnate in terms of their skills, the team leader must be open to change, creativity and new, innovative ideas. If you get stuck in the status quo without supporting new and creative ideas, sooner or later your team will start lagging behind.

Individual attitude to employees

Last but not least, a manager must support the individual talents of subordinates. In order to do this, the manager needs to have an individual attitude towards them. They should not apply the same practices and communication style towards all subordinates: in order for them to reach maximum satisfaction and engagement, you have to consider their specific preferences, values and communication styles.



-mm-

    Jak vypadá manažerský styl, který vede k úspěchu celého týmu?

    Manažerských stylů je celá řada. A každý manažer si může vybrat ten, který mu vyhovuje. Každý styl má svá pro a proti. Zároveň mají ale všechny efektivní manažerské styly něco společného. Zde je několik důležitých charakteristik, které musí váš specifický styl vedení lidí vykazovat, abyste dosáhli co možná největšího úspěchu celého týmu.

    Zdravý přístup k chybám

    Podle Business2Community.com platí, že když má manažer týmu příliš negativní přístup k chybám svých podřízených, ubíjí tím potenciál celého týmu. Aby se tým posouval, zkoušel nové postupy a dosahoval úspěchů, musí jeho členové experimentovat (samozřejmě s přiměřeným rizikem) a občas dělat i chyby. Součástí efektivního manažerského stylu proto musí být i zdravý přístup k chybám a jejich tolerance.

    Podpora kreativity a inovací

    Aby se tým rozvíjel a aby jeho členové ve svých schopnostech nezakrněli, musí být týmový vedoucí otevřený změně, kreativitě a novým, inovativním postupům. Pokud se zaseknete ve status quo a nebudete podporovat nové postupy a kreativní nápady, dříve nebo později ujede vašemu týmu vlak.

    Individuální přístup k pracovníkům

    V neposlední řadě musí manažer podporovat individuální talent svých podřízených. A k tomu je nutné, aby vůči nim měl individuální přístup. Jako manažer nesmíte uplatňovat stejné praktiky a stejný komunikační styl ke všem podřízeným, ale k jejich maximální spokojenosti a pro jejich maximální nasazení je nutné brát v potaz jejich specifické preference, hodnoty a komunikační styly.



    -mm-

    Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele

    Štítky: Leadership