Jak vést podřízeného, který s danou pozicí nemá žádné zkušenosti

I kvůli aktuální situaci na pracovním trhu se dnes častěji než v minulosti stává, že je na volné pracovní místo přijat člověk, který má s danou pozicí nebo dokonce s daným oborem pouze minimální zkušenosti. To se týká jak humanitních a neodborných pozic, tak i některých technických odvětví. Vést takového člověka samozřejmě představuje pro jeho manažera určitou výzvu. A my s v dnešním článku podíváme na to, jaké jsou zásady vedení podřízeného, který nemá na dané pozici zatím žádné větší zkušenosti.

Ilustrační snímek

Zařiďte dotyčnému mentora nebo buddy systém

Jak uvádí INC.com, v prvé řadě je vhodné umožnit dotyčnému zaměstnanci čerpat inspiraci a zkušenosti od seniornějšího kolegy. Nenechávejte veškerou tíhu zaškolování pouze na sobě a raději novému zaměstnanci domluvte buddyho, tedy kolegu z týmu, který se o něj bude starat, ukazovat mu, jak co funguje a postupně ho zaškolovat.

Jasně nastavte postup školení a vzdělání

U nových pracovníků bez větších zkušeností je zcela klíčové jasně a transparentně definovat postup, jak se budou vzdělávat a jak budou školeni. Určete klíčové dovednosti a znalosti, které by měl pracovník během zaučování získat, a určete konkrétní a jasný harmonogram, kdy by měl zaměstnanec těchto checkpointů dosáhnout a jak jich dosáhne.

Ze začátku buďte se svými požadavky zcela konkrétní

U nového zaměstnance bez zkušeností byste alespoň v prvních týdnech (nebo měsících) měli uplatňovat styl vedení, který by se v jiných případech dal označit téměř až za mikro-management. Dávejte pracovníkovi jasné instrukce, buďte při zadávání úkolů zcela konkrétní a výstupy po něm kontrolujte. Prostor pro vlastní iniciativu mu dávejte postupně a až ve chvíli, kdy se ujistíte, že úkoly zadané předem už zvládá samostatně.

Veďte s dotyčným podřízeným dialog

Efektivní rozvoj pracovníka samozřejmě vyžaduje i dialog. Pravidelně si zaměstnance zvěte na bilanční schůzky a bavte se s ním o tom, jak on svoji práci vnímá nebo co se mu zdá těžké nebo naopak lehké, a skutečně naslouchejte tomu, co vám říká.

 

-mm-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com