Jak ušetřit čas

Co byste dělali každý den s jednou hodinou navíc? Pokud dokážete lépe využít hodinu svého času denně, kterou byste jinak ztratili neefektivní činností, můžete výrazně zvýšit svou produktivitu i kvalitu života. Článek nabízí několik způsobů, jak alespoň tu hodinu denně získat.

- Postupujte systematicky. Přestaňte vymýšlet to, co již je vymyšleno a vytvořte si systém pro výkon rutinních činností. Uložte si například ve svém počítači šablony standardních dopisů a dokumentů. Pracujte u uklizeného stolu, ale mějte nejpoužívanější věci na dosah. Plánujte péči o své pracovní vybavení i sebe samotné.

- Naplánujte si dostatečný spánek. Můžete mít na druhý den připravený skvělý seznam úkolů, ale pokud budete unavení, ztratíte produktivitu. Potřebná délka spánku je individuální, takže poslouchejte své tělo.

- Zapište se do kurzu rychlého čtení. Průměrný člověk přečte asi 200 slov za minutu a denně tráví čtením několik hodin. Co kdybyste ale dokázali číst rychleji? Práci na dvě hodiny byste udělali za hodinu, nebo byste za dvě hodiny přečetli mnohem více, než dosud.

- Rozvíjejte své komunikační dovednosti. Váš úspěch do značné míry závisí na přímých vztazích s lidmi , ať už se jedná o komunikaci ústní nebo písemnou. Když se budete v tomto směru neustále rozvíjet, ušetříte mnoho času a můžete získat lepší kariéru.

- Vytvořte si svou síť spolupracovníků. Osobní produktivita má hodně společného s dobrou spoluprácí. Budujte kontakty a buďte připraveni těmto lidem podat pomocnou ruku.

Zdroj: darwinmag.com - Magazín věnovaný informačním technologiím a managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje darwinmag.com