Jak přežít prázdniny, když podnikáte z domova

Všichni se těší na léto a chtějí si je se svou rodinou užít. Také ale potřebují, zvlášť pokud jsou podnikatelé, aby udrželi hladký a produktivní běh firmy. Jak eliminovat nebo snížit stres, který přináší přítomnost dětí doma?

Řešení by mělo být rodinným projektem. Pokud jsou vaše děti starší, promluvte si o různých nápadech, které na léto mají. Možná bude dobré založit separátní rozpočet nebo najít spojence pro carpool, aby se snížily náklady na cestování. Povzbuzujte také nové nápady a aktivity, které jsou finančně nenáročné.

Pokuste se vnést do projektu určitou strukturu: naplánujte si čas na práci i aktivity pro děti a rodinu. Díky vašemu plánu budou děti vědět, co mají očekávat a budou se těšit na aktivity, které jsou před nimi.

 

Pro prevenci vyrušení při práci můžete najmout studenta, který si s dětmi může hrát a pomoci vám zvládat také domácnost.

 

Je dobré naplánovat aktivity pro každé dítě na zhruba stejnou dobu, abyste nemuseli odcházet z domu příliš často. Díky letním prázdninám můžete strávit s rodinou kvalitní čas a také je učit cenným dovednostem spojených s tím, že podnikáte doma.

-av-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com