Jak na profesionální přístup k druhým

Ilustrační snímek

Každý člověk, s nímž se setkáte při práci, vám nemusí být milý. O to více je ale důležité umět s lidmi jednat profesionálně. Uvědomte si, že vždy máte možnost volby, jak se budete chovat k druhým a vědomě pracujte na pozitivním přístupu. Získáte tím nejen lepší vztahy se svým okolím, ale i větší respekt sami k sobě. Praktické tipy, jak toho dosáhnout, přinesl britský server Recruiter.

  • Zamyslete se, co budete potřebovat, abyste k danému člověku mohli přistupovat profesionálně. Tyto potřebné zdroje si pak zajistěte, aby mohly být vaším štítem.

  • Učte se oddělovat jednotlivé osobnosti a jejich chování. Musíte vědět, jaké konkrétní chování vám vadí, abyste mohli hledat specifické strategie, jak se k němu postavit.

  • Představte si, že se na dotyčného díváte z hodně velké dálky, třeba dalekohledem. Čím širším pohledem se dokážete dívat, tím bezpečněji se budete cítit.

  • Všímejte si neverbální komunikace. Jak drží hlavu, jak pracují s rukama, kam se dívají? Jak stojí a dýchají? Co jste se o nich dozvěděli?

-kk-

Zdroj: Recruiter.co.uk - portál odborného britského časopisu pro specialisty náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.co.uk