Henkel pořádá Dny diverzity

Německý průmyslový koncern Henkel usiluje o větší diverzitu svých pracovních sil. Již od roku 1998 tak pro zaměstnance všech svých 14 provozů v USA pořádá tzv. Dny diverzity (Diversity Awareness Days). Letošního ročníku, který proběhne na konci června, se jako jedna z vystupujících zúčastní například Anne Doyleová – první hlasatelka sportovních televizních zpráv ve Spojených státech a bývalá vrcholová manažerka v automobilovém průmyslu.

Vedle spíkrů zahrnují Dny diverzity v Henkelu také další aktivity pro zapojení a vzdělávání zaměstnanců včetně kulturního doprovodného programu. Zaměstnanci také budou mít možnost hovořit s technickou ředitelkou strojírenské a těžební společnosti Caterpillar, která patří ke klíčovým zákazníkům Henkelu.

Podle manažerky firemní diverzity v Henkelu Angely Curleyové má diverzita pracovní síly výrazný vliv na obchodní výsledky firmy. „Mít pracovní sílu, která odráží naše zákazníky, je zásadní. Neporozumíme-li kulturním změnám a nepřizpůsobíme jim naše úsilí, připravíme se o významné příležitosti. Naší vizí je budovat vítěznou kulturu, v níž bude diverzita znamenat způsob, jak děláme v Henkelu náš byznys,“ uvedla Angela Curleyová v tiskové zprávě ke spuštění Dnů diverzity.

-kk-

Zdroj: Diversity Executive - portál amerického magazínu věnovaný řízení diverzity
Zobrazit přehled článků ze zdroje Diversity Executive