Emoční inteligence může být na škodu

Emoční inteligence je obecně chápána jako žádaná schopnost a velké plus v oblasti interpersonální komunikace. Často se říká, že EQ je dokonce důležitější než IQ.

Odborné studie potvrzují, že emočně inteligentní lidé vynikají v oblasti leadershipu a pracovní výkonnosti, mají lepší vztahy s ostatními a navíc jsou i zdravější než lidé s nižším EQ.

To však neznamená, že emoční inteligence nemá své stinné stránky. I zde totiž platí, že čeho je moc, toho je příliš. Vysoká míra emoční inteligence může ublížit nám i lidem v našem okolí.

Ilustrační snímek

V zajímavém článku na serveru Harvard Business Review na to upozornili Tomas Chamorro-Premuzic, profesor organizační psychologie na University College London a ředitel společnosti Hogan Assessment Systems, a Adam Yearsley, ředitel talent managementu ve společnostiRed Bull.

Vysoká emoční inteligence podle nich s sebou nese následující problémy.

Omezená kreativita

Většina kreativních lidí nevyniká emoční inteligencí, ale spíše náladovostí, výbušností a nonkonformismem. Emočně inteligentní lidé jsou lepší v dodržování procesů, budování vztahů a spolupráci.

Problematická zpětná vazba

Vysoká míra citlivosti vůči ostatním může emočně inteligentním lidem ztěžovat sdílení negativní zpětné vazby. Vzhledem k tomu, jak moc jsou klidní a pozitivní, bývají často také lhostejní ke kritice, kterou jim sdělují druzí.

Snaha vyjít s každým

Tento přístup skvěle funguje na nižších manažerských úrovních. Na vyšších pozicích je však třeba umět dělat i nepopulární rozhodnutí a prosazovat změny. Vysoká míra emoční inteligence v tom může manažerovi bránit.

Sklony k manipulaci

Empatie nám pomáhá rozumět druhým. Díky ní dokážeme upravovat naše sdělení tak, aby se druhá strana cítila dobře. Pokud se však vyskytuje v příliš vysoké míře, sklouzáváme k manipulaci. Dáváme přednost emočním aspektům komunikace před logickými argumenty.

Neochota riskovat

Emoční inteligentní lidé nemají sklony k impulzivnímu jednání a když se rozhodují, raději zůstávají při zemi. Vysoká míra sebekontroly však může vést k tomu, že se začnou vyhýbat rozhodování a ustrnou ve snaze o dosažení perfektních výsledků, které jsou nereálné.

-kk-

Zdroj: Harvard Business Review - zpravodajský portál vydavatelství přední americké obchodní školy Harvard Business School
Zobrazit přehled článků ze zdroje Harvard Business Review