Deprese produktivitě nepřidá

Průzkum, jehož výsledky nedávno zveřejnily americké asociace National Mental HealthAmerican Medical Women, poukazuje na to, že deprese je pro ženy hlavní překážkou úspěchu na pracovišti. 83 % oslovených žen uvádělo deprese jako větší bariéru profesnímu úspěchu než péči o dítě nebo nemocné rodiče, těhotenství i sexuální harašení.

Ženy, které trpí depresemi odchází z práce dříve, nebo se již nevrací z oběda, vyhýbají se kontaktu s kolegy a nejsou schopny čelit práci.

Průzkum sice oslovoval zaměstnance, podnikatelům se ale deprese také nevyhýbají. Někteří uvádí, že jim jejich stavy pomáhá zvládat pravidelný pohyb, zdravé stravovací návyky a vitamínové doplňky.

Například dnes čtyřicetiletá M. Kushnerová měla sklon k depresím již v dětství. Diagnostikována však byla až v roce 2003. Tvrdí, že její problémy vedly k tomu, že začala podnikat, protože by nedokázala vyjít v běžném pracovním prostředí a čelit nutnosti komunikovat s kolegy. Když hledala odpověď na svoji neschopnost se soustředit, narazila na informaci osvětlující, jak může kofein spouštět problémy s centrální nervovou soustavou. Tématem se podrobněji zabývala a vydala knihu (The Truth about Caffeine – Pravda o kofeinu), založila neziskovou organizaci Caffeine Awareness Alliance a přišla s bezkofeinovou náhražkou – Soyfee.

I ona přešla na zdravý životní styl a začala brát speciální doplňky stravy, které jí pomáhají s depresemi bojovat.

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com