Dárky, které může lídr dát svým zaměstnancům (2/2)

V minulém článku jsme viděli, že jedním z nejlepších darů, které může lídr dát svým podřízeným, je mí to ně upřímný zájem, dávat jim včas užitečnou zpětnou vazbu a chovat se přitom autenticky. Nyní se podíváme na další příklady dobré ho leadershipu.

Ilustrační snímek

Zpětná vazba ještě jednou

Protože je zpětná vazba opravdu zásadní prvek dobrého leadershipu, web management-issues.com ještě připomíná, že je dobré nastavit si v kalendáři specifický čas, ve kterém budete zpětnou vazbu dávat. Je dobré mít jistotu, že na zpětnou vazbu budete mít vyblokován dostatek času, protože to je mimořádně důležitá aktivita. Měla by pro vás tedy být stejným zvykem, jako je například předvánoční předávání dárečků. Je vhodné, aby ten, který má zpětnou vazbu dostat, o tom věděl dostatečně s předstihem. Díky tomu se na to bude moci plně připravit a být zpětné vazbě otevřený.

Autenticita je mocný nástroj lídrů

Nejen při předávání zpětné vazby, ale také při každé jiné příležitosti byste měli ukazovat, kdo skutečně jste a na nic si nehrát. Předávejte svou pokoru, důvěryhodnost a také důvěru ostatním členům týmu tím, že tyto kvality budete ukazovat. Když se budete chovat takto lidsky, vytvoříte atmosféru, která k podobnému chování povede i vaše kolegy – a i oni se pak budou chovat více lidsky.

Neveďte svůj tým jen svým velkým egem. To je naprostý opak toho, co to znamená být autentický lídr. Pamatujte, že leadership není o vás, ale o vašich kolezích. Jen když odložíte své potřeby a přání stranou, budete se moci soustředit na to, abyste své lidi vedli správně a byli svým kolegům skutečně prospěšní.

Prokazování uznání

Chvála a uznání za odvedenou práci je to, co vašim kolegům dává najevo, že je jejich práce oceňována. Správně načasovaná pochvala vždy pomůže. Tím, že oceníte příspěvek ostatních, je nabíjíte energií a posilujete jejich odhodlání odvádět i nadále dobrou práci.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues

Články v sérii

Aktuální

Dárky, které může lídr dát svým zaměstnancům (1/2)

Aktuální

Dárky, které může lídr dát svým zaměstnancům (2/2)