Co dělat, když vás míjí povýšení

Téměř každý někdy minul povýšení, které si ve svých očích zasloužil. Když se to stane, odborníci radí:

- Zvládněte své emoce. Zklamání může spustit depresi a zlobu. První věc, kterou byste měli udělat je zhluboka se nadechnout a udělat okamžitě něco pro sebe: zaplatit si kůru v lázních, jít si zacvičit nebo se jen projít v parku.

- Ptejte se „co?“, ne „proč?“. Když se vám trochu vrátí nálada, sjednejte si schůzku s osobou, která rozhodla o povýšení. Pokud se budete ptát, proč jste nebyli povýšeni, přepnete tohoto člověka do defenzivního módu. Zkuste se raději ptát, co byste měli udělat, abyste příště byli povýšeni vy.

- Buďte vidět. Čím více se bude vědět o vašich schopnostech a nápadech, tím větší bude šance, že postoupíte.  

- Jednejte upřímně s kolegy i nadřízenými. Je v pořádku přiznat své zklamáni – neurážejte se ale a nefňukejte. Měli byste své kolegy informovat, že jste nebyli povýšeni a že se těšíte na spolupráci s osobou, která toto místo získala. A nesnažte se tohoto člověka žádným způsobem očerňovat.

- Sáhněte si do svědomí. Zeptejte se upřímně sami sebe, zda jste skutečně chtěli pozici, která vám unikla. Vaše úvaha vám může otevřít cestu k novým příležitostem a pozicím, o kterých jste možná dříve neuvažovali. Někdy je sice těžké vidět věci ve větších souvislostech, je ale dobré to alespoň zkusit. Možná udělali správnou věc, že vás nepovýšili. Nemyslete si, že život vás chce neustále „dostat“, je to spíš tak, že se vám dostává příležitostí učit se.   

-av-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com