Chybí vám sebevědomí? Pět tipů, co s tím

I sebelepší manažer se skvělými technickými i komunikačními dovednostmi nikdy nemůže dosáhnout úspěchu a nikdy nemůže ze svého týmu dostat maximum, pokud mu chybí potřebné sebevědomí. Víra v sebe sama je základním kamenem úspěchu ve světě managementu. A proto, pokud vám sebevědomí chybí, byste se měli zaměřit na následujících pět tipů, které vám pomohou potřebné sebevědomí získat.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl server Addicted2Success.com.

Sepište si své cíle

Zní to zvláštně, ale jedním z kroků k dosažení sebevědomí je sepsání si svých vlastních cílů. Když totiž víte, čeho přesně chcete dosáhnout a tedy za čím si jdete, propíše se to i do vašeho chování. Budete soustředěnější, sebevědomější a lidé k vám budou pociťovat větší důvěru.

Soustřeďte se na své silné stránky

Nesnažte se neustále vylepšovat své slabé stránky a nehledejte na sobě to, co je špatně. Naopak. Zaměřte se na věci, které vám jdou, posilujte své silné stránky a primárně ty využívejte v interakci se svým okolím.

Mějte na paměti, že lidem nevadí, když je někdo vede

Nízké sebevědomí, hlavně u manažerů, je často spojené s představou, že ostatním lidem je nepříjemné, když se jim říká, co mají dělat. Často je to ale právě naopak. Většina lidí oceňuje, když s jim dají přesné instrukce, a váží si toho, když jim budete věnovat svůj čas a pomáhat jim rozhodnout, co mají dělat.

Naučte si udržet si pozitivní náladu

Sebevědomí je úzce spjaté s pozitivní náladou. Když se naučíte udržet si za každou cenu pozitivní přístup, máte napůl vyhráno.

Fyzická aktivita a zdravý životní styl

V neposlední řadě vašem sebevědomí nesmírně prospěje, pokud budete udržovat zdravý životní styl. Dobře a pravidelně se stravujte, věnujte se fyzické aktivitě a dobře spěte. Budete se cítit zdravější, vaše tělo bude produkovat endorfiny a zvýšíte si tak sebevědomí.

 

-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success