Chcete, aby měli vaši podřízení lepší výsledky? Nepodceňujte školení měkkých dovedností

Lepší obchodní výsledky nebo vyšší produktivitu by u svých podřízených uvítal asi jakýkoliv manažer. Často se na to snaží jít buď přes finanční motivaci, nebo přes školení tvrdých dovedností. Přitom je to právě školení měkkých dovedností, které dovede ambiciózní pracovníky skokově posunout o velký kus kupředu. Na jaké měkké dovednosti byste se měli při školení podřízených zaměřovat?

Ilustrační snímek

Komunikační dovednosti

Jak uvádí server Future Talent Learning, komunikační dovednosti se hodí skutečně každému. Zlepšením komunikace vylepšíte jak interní procesy, tak i interakci s klienty, obchodními partnery nebo jinými týmy.

Zvládání stresu a duševní hygiena

Umění zvládat stres, naučit se organizovat si svůj čas tak, aby se dotyčný nezhroutil, a naučit se základy duševní hygieny se hodí v řadě případů – v osobním i pracovním životě. Tímto školením byste měli povinně procházet i vy – tedy týmoví manažeři. Abyste lépe věděli, jak funguje lidská psychika, a nekladli tak na podřízené například nereálné požadavky.

Projektové řízení

Téměř vše, co v práci děláme, je nějaký projekt. Plánování schůzky s klientem, příprava obchodní nabídky, realizace nějaké stavby nebo vymýšlení nových procesů – to všechno jsou menší nebo větší projekty. A všechny se dají řídit různými způsoby. Školení v projektovém řízení se tedy pozitivně projeví na práci víceméně jakéhokoliv pracovníka.

Techniky rozhodování

Když ovládneme různé rozhodovací techniky, tedy schopnost nacházení toho nejlepšího možného řešení, využijeme je každý den hned několikrát. Dělat správná, rychlá a racionální rozhodnutí znamená být produktivnější a efektivnější ve své každodenní práci.



-mm-

Zdroj: FutureLearn - Firma poskytující online kurzy zdarma
Zobrazit přehled článků ze zdroje FutureLearn