For better results from subordinates, do not underestimate training soft skills

Chcete, aby měli vaši podřízení lepší výsledky? Nepodceňujte školení měkkých dovedností

Any manager would probably like to see better business results or higher productivity from their subordinates. Often they try to do this either through financial incentives or hard skills training. Yet it is soft skills training that can enable ambitious workers to leap forward and improve significantly in a short time. What soft skills should you focus on when training subordinates?

Communication skills

As Future Talent Learning states, communication skills are really useful for everyone. By improving communication, you will improve internal processes as well as interactions with clients, business partners or other teams.

Stress management and mental hygiene

Learning how to manage stress, organise your time so as not to break down, and acquiring the basics of mental hygiene all come in handy in a number of situations in both the personal and professional lives of your subordinates. This training should be mandatory for team managers so they have a better understanding of how the human psyche works and do not, for example, make unrealistic demands of subordinates.

Project management

Almost everything we do at work is a project. Scheduling a meeting with a client, preparing a business proposal, implementing a construction project or inventing new processes are all smaller or larger projects. And they can all be managed in different ways. So training in project management will have a positive effect on the work of more or less any employee.

Decision-making techniques

When you master different decision-making techniques, namely the ability to find the best possible solution, you will be able to use them several times every day. Making good, quick and rational decisions means being more productive and efficient in your daily work.



-mm-

    Chcete, aby měli vaši podřízení lepší výsledky? Nepodceňujte školení měkkých dovedností

    Lepší obchodní výsledky nebo vyšší produktivitu by u svých podřízených uvítal asi jakýkoliv manažer. Často se na to snaží jít buď přes finanční motivaci, nebo přes školení tvrdých dovedností. Přitom je to právě školení měkkých dovedností, které dovede ambiciózní pracovníky skokově posunout o velký kus kupředu. Na jaké měkké dovednosti byste se měli při školení podřízených zaměřovat?

    Komunikační dovednosti

    Jak uvádí server Future Talent Learning, komunikační dovednosti se hodí skutečně každému. Zlepšením komunikace vylepšíte jak interní procesy, tak i interakci s klienty, obchodními partnery nebo jinými týmy.

    Zvládání stresu a duševní hygiena

    Umění zvládat stres, naučit se organizovat si svůj čas tak, aby se dotyčný nezhroutil, a naučit se základy duševní hygieny se hodí v řadě případů – v osobním i pracovním životě. Tímto školením byste měli povinně procházet i vy – tedy týmoví manažeři. Abyste lépe věděli, jak funguje lidská psychika, a nekladli tak na podřízené například nereálné požadavky.

    Projektové řízení

    Téměř vše, co v práci děláme, je nějaký projekt. Plánování schůzky s klientem, příprava obchodní nabídky, realizace nějaké stavby nebo vymýšlení nových procesů – to všechno jsou menší nebo větší projekty. A všechny se dají řídit různými způsoby. Školení v projektovém řízení se tedy pozitivně projeví na práci víceméně jakéhokoliv pracovníka.

    Techniky rozhodování

    Když ovládneme různé rozhodovací techniky, tedy schopnost nacházení toho nejlepšího možného řešení, využijeme je každý den hned několikrát. Dělat správná, rychlá a racionální rozhodnutí znamená být produktivnější a efektivnější ve své každodenní práci.



    -mm-

    Zdroj: FutureLearn - Firma poskytující online kurzy zdarma