Balikobot.cz udává tempo, propojuje tisíce výdejních boxů

Samoobslužné výdejní boxy se stávají nejoblíbenější formou pro doručování zásilek. Platforma Lockers.ai od technologické společnosti Balikobot.cz umožňuje koncovým zákazníkům využít nonstop výdejní boxy od různých poskytovatelů na více než sto místech v ČR. Provozovatelům současně pomáhá vytěžovat volnou kapacitu.

Sklady

"S nadsázkou můžeme hovořit o win-win-win. Spolupráce je výhodná pro všechny zúčastněné. E-shopy, které si implementují Lockers.ai, svým zákazníkům nabízejí další komfortní způsob doručení. Zákazníci mohou využít rozsáhlé sítě výdejních boxů. Provozovatelé samoobslužných schránek benefitují z maximálního vytížení, čímž monetizují volnou kapacitu,” říká Martin Coufal, Managing Partner Lockers.ai.

Spolupráci s Lockers.ai vyhledávají také dopravci díky možné flexibilitě doručování a úspoře nákladů na "poslední míli“. Od listopadu bude prostřednictvím platformy Lockers.ai zásilky do samoobslužných boxů v Praze a okolí doručovat dopravce Airway. "Do projektu vstupujeme v nejnáročnější části roku, těsně před Vánoci. Naši kurýři využívají léty prověřenou aplikaci, která jim na základě dat a optimalizační platformy řízení dopravy plánuje jízdu, aby byli co nejefektivnější. Proto jsme přesvědčeni, že v Praze a okolí pomůžeme zvýšit rychlost doručení zásilek,“ dodává Martin Křižan, CEO Airway.

Aktuálně Lockers.ai propojil více než 1000 výdejních boxů v ČR. Okamžitě dostupných je 6080 výdejních schránek na 152 místech v oblasti “velké Prahy”, které mohou využít zákazníci 2500+ e-shopů.