Angažovaný pracovník = produktivní pracovník. Jak své podřízené více nadchnout?

Každý manažer by se měl pokud možno snažit své podřízené nadchnout do toho, co dělají. A zároveň je i více zapojit do dění v týmu a do rozhodování. Proč? Protože čím angažovanější, sebevědomější a nadšenější zaměstnanci jsou, tím jsou i spokojenější, produktivnější a loajálnější. Zde je několik tipů, jak členy svého týmu dlouhodobě do práce nadchnout a mít tak angažovanější podřízené.

Ilustrační snímek

Buďte k podřízením upřímní

Upřímnost se vyplácí. A to i při vedení lidí. Jak totiž uvádí článek webu Science Daily, zaměstnanci nenávidí, když před nimi jejich manažer něco tají nebo na ně zkouší univerzální, průhledné a neupřímné manažerské taktiky, které se naučil v manuálu pro začínající manažery. Prvním krokem k angažovanosti podřízených tedy je, že se k nim budete chovat jako člověk a budete k nim pokud možno upřímní.

Nepodporujte toxické chování a nezdravé pracovní návyky

Nic neubíjí nadšení a motivaci jako fakt, že na pracovišti panují nezdravé pracovní podmínky. Z pozice manažera nikdy nesmíte podporovat toxické chování ani nezdravé návyky a postupy, jako jsou třeba workoholismus, prokrastinace, šikana nebo obcházení pravidel.

Dejte podřízeným dostatečné pravomoci

Aby si vaši podřízení mohli připadat, jako že je jim nasloucháno a jako že skutečně mají slovo v tom, co se v týmu děje, musíte jim nejdříve poskytnout dostatečné pravomoci. Umožněte pracovníkům rozhodovat o tom, co dělají, i částečně o dění v týmu. Dejte jim prostor dýchat a oni budou za odměnu motivovanější a spokojenější.

Nezanedbávejte vzdělávání a rozvoj podřízených

V neposlední řadě nesmíte zanedbávat rozvoj podřízených. Vzdělávání zaměstnanců je nejenom oblíbený benefit, ale ve většině firem a oborů i nutnost. Dbejte na to, aby se vašim podřízeným dostávalo dobrého vzdělání a aby se mohli dlouhodobě rozvíjet tak, aby nepociťovali, že jim firma brání v dosahování svých vlastních ambicí.



-mm-

Zdroj: Science Daily - americký internetový magazín věnovaný vědě, technologiím a medicíně.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Science Daily