An engaged employee = a productive employee: how to make subordinates more enthusiastic

Angažovaný pracovník = produktivní pracovník. Jak své podřízené více nadchnout?

Every manager should try to enthuse subordinates for their work and, at the same time, engage them in decision-making processes within the team. Why? Because the more engaged, confident and enthusiastic employees are, the more satisfied, productive and loyal they will be. Here are some tips on how to enthuse team members for their work and make them feel more engaged in the long run.

Be honest

Honesty pays off, including in people management. As an article on the Science Daily website states, employees hate it when their manager withholds information from them or tries superficial, one-size-fits-all, insincere managerial tactics taken from some manual for aspiring managers. So, the first step to engaging subordinates is to treat them like human beings and be as honest as possible with them.

Do not support toxic behaviour and unhealthy work habits

Nothing kills enthusiasm and motivation like the workplace having unhealthy working conditions. As a manager, you should never support toxic behaviour or unhealthy habits and practices in your team, such as workaholism, procrastination, bullying or rule-breaking.

Give subordinates sufficient authority

In order for your subordinates to feel like they are being listened to and actually have a say in what happens in the team, you must first allow them sufficient authority. Let workers make decisions about what they do and about the team. Give them room to breathe and in return they will be more motivated and happier.

Do not neglect training and development 

Last but not least, you must not neglect the development of subordinates. Training is not only a popular benefit; in most companies and industries it is also a necessity. Ensure subordinates are receiving quality training and are able to develop in the long term so they do not feel the company is preventing them achieving their own ambitions.


-mm-

    Angažovaný pracovník = produktivní pracovník. Jak své podřízené více nadchnout?

    Každý manažer by se měl pokud možno snažit své podřízené nadchnout do toho, co dělají. A zároveň je i více zapojit do dění v týmu a do rozhodování. Proč? Protože čím angažovanější, sebevědomější a nadšenější zaměstnanci jsou, tím jsou i spokojenější, produktivnější a loajálnější. Zde je několik tipů, jak členy svého týmu dlouhodobě do práce nadchnout a mít tak angažovanější podřízené.

    Buďte k podřízením upřímní

    Upřímnost se vyplácí. A to i při vedení lidí. Jak totiž uvádí článek webu Science Daily, zaměstnanci nenávidí, když před nimi jejich manažer něco tají nebo na ně zkouší univerzální, průhledné a neupřímné manažerské taktiky, které se naučil v manuálu pro začínající manažery. Prvním krokem k angažovanosti podřízených tedy je, že se k nim budete chovat jako člověk a budete k nim pokud možno upřímní.

    Nepodporujte toxické chování a nezdravé pracovní návyky

    Nic neubíjí nadšení a motivaci jako fakt, že na pracovišti panují nezdravé pracovní podmínky. Z pozice manažera nikdy nesmíte podporovat toxické chování ani nezdravé návyky a postupy, jako jsou třeba workoholismus, prokrastinace, šikana nebo obcházení pravidel.

    Dejte podřízeným dostatečné pravomoci

    Aby si vaši podřízení mohli připadat, jako že je jim nasloucháno a jako že skutečně mají slovo v tom, co se v týmu děje, musíte jim nejdříve poskytnout dostatečné pravomoci. Umožněte pracovníkům rozhodovat o tom, co dělají, i částečně o dění v týmu. Dejte jim prostor dýchat a oni budou za odměnu motivovanější a spokojenější.

    Nezanedbávejte vzdělávání a rozvoj podřízených

    V neposlední řadě nesmíte zanedbávat rozvoj podřízených. Vzdělávání zaměstnanců je nejenom oblíbený benefit, ale ve většině firem a oborů i nutnost. Dbejte na to, aby se vašim podřízeným dostávalo dobrého vzdělání a aby se mohli dlouhodobě rozvíjet tak, aby nepociťovali, že jim firma brání v dosahování svých vlastních ambicí.



    -mm-

    Zdroj: Science Daily - americký internetový magazín věnovaný vědě, technologiím a medicíně.
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Science Daily