Adam Grant vydává novou knihu o překvapivém uvažování úspěšných lidí

Ilustrační snímek

Adam Grant je nejmladším profesorem americké Wharton School při University of Pennsylvania, kde se věnuje organizační a manažerské psychologii. Pravidelně publikuje v odborném tisku a je nositelem řady ocenění za výzkum ve svém oboru.

Světově známým se stal díky knize Give and Take: Why Helping Others Drives Our Success, která se stala bestsellerem v žebříčku deníků New York Times a Wall Street Journal a jako jednu z nejlepších knih v oboru managementu a obchodu ji doporučuje i časopis Fortune nebo Harvard Business Review. Vyšla v 32 jazycích včetně češtiny (Dávat a brát, BizBooks, 2013). Grant v ní vyvrací mýtus, že dobří lidé, kteří pomáhají ostatním, aniž by za to něco očekávali, vždy končí jako poslední a vyhořelí. Je tomu totiž zcela naopak.

Originální myslitelé uvažují jinak, než byste čekali

Letos v únoru vydal Adam Grant druhou knihu s názvem Originals: How Non-Conformists Move the World. Zabývá se v ní tím, jak nekonvenčně uvažující lidé mění zažité pořádky a přicházejí s nápady, které mění celý svět. Prostřednictvím studií a příběhů ze světa byznysu, politiky, sportu a zábavy ukazuje, jak poznat dobrý nápad, získat pro něj další lidi, realizovat jej a dosáhnout podnikatelského úspěchu.

Na stejné téma hovořil i na konferenci TED 2016. Ve svém vystoupení s názvem The surprising habits of original thinkers představil tři neočekávané způsoby uvažování a chování, které jsou vlastní úspěšným podnikatelům – prokrastinace, pochybnosti a opakovaný neúspěch.

Nejoriginálnější jsou právě ti, kteří nejčastěji zažívají neúspěch, protože ti se nejvíce snaží. Potřebujete hodně špatných nápadů, abyste mohli mít pár dobrých,“ vysvětluje Adam Grant.

TED talk

Celé video s vystoupením Adama Granta si můžete přehrát zde. Dále je (zatím) k dispozici pouze anglický přepis, který najdete zde.

Kniha

GRANT, ADAM: Originals: How Non-Conformists Move the World. New York: Penguin Books, 2016. 336 s.

-kk-

Zdroj: TED.com - nezisková organizace zaměřená na podporu „myšlenek hodných šíření“.
Zobrazit přehled článků ze zdroje TED.com

Články v sérii

Aktuální

Dávat a brát: Adam Grant o úspěchu a smyslu práce

Aktuální

Adam Grant vydává novou knihu o překvapivém uvažování úspěšných lidí