7 tipů pro odstartování pracovního dne

V dnešním vysoce stresujícím pracovním prostředí byste si měli vytvořit některé užitečné návyky, jak zlepšit vaši produktivitu a časové plánování. Článek přináší sedm rad vedoucím pracovníkům, jak správně začínat pracovní den.

- Začněte pracovat před oficiálním začátkem pracovní doby. Můžete tak v klidu zkontrolovat vaši e-mailovou schránku a roztřídit příchozí zprávy. Jelikož se tak vyhnete hluku a vyrušování, budete se moci lépe soustředit na splnění svých úkolů. Večer si podobně můžete v klidu připravit seznam úkolů na další den.

- Stanovujte denní cíle. Když přijdou zaměstnanci do práce, měli byste mít připraveny stěžejní úkoly, které jim přidělíte, aby je mohli do konce pracovní doby splnit. Pochvalte při té příležitosti zdatné zaměstnance a motivujte ty pomalejší. Sledujte také, které úkoly se nepodařilo dokončit a je třeba na nich dále pracovat.

- Soustřeďte se na aktuální práci. Namísto řešení množství úkolů najednou se soustřeďte vždy na jeden nejdůležitější a snažte se jej splnit co nejdříve. Budete tak spokojenější, když uvidíte, že nemáte stále vše jen rozpracované. Složitější úkoly si ze stejného důvodu rozdělujte na dílčí cíle.

- Určujte priority. Nejdříve byste se měli věnovat prioritním úkolům. Pokud toho máte příliš mnoho, delegujte. Nesnažte se všechno dělat sami.

- Přestaňte odkládat úkoly. Všechny úkoly je dříve nebo později třeba dokončit. Je-li to možné, snažte se větší úkoly plnit dopoledně, dokud jste ještě svěží a plní energie.

- Porady pořádejte jen tehdy, je-li k tomu důvod. Taktéž byste předem měli specifikovat časový rámec porady.

- Oprostěte se v práci od stresu. Dělejte si během pracovního dne přestávky, abyste si mohli odpočinout a viděli své úkoly z jiné perspektivy.

-kk-
Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com