6 tipů, jak si vybudovat vyšší sebevědomí

Sebevědomí hraje v úspěchu v manažerské funkci zásadní roli. Bez zdravého, ale dostatečného sebevědomí budete jen těžko motivovat a inspirovat své podřízené a pomáhat svému týmu dosahovat těch nejlepších možných výsledků. Připadá vám, že by se vám hodilo vybudovat si vyšší sebevědomí? Zde je šest tipů, jak na to.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl web Addicted2success.com.

Tip č. 1: Naučte se něco nového

Jedním ze způsobů, jak si zvýšit sebevědomí, je naučit se nějakou novou dovednost. Něco, co jste třeba odkládali a o čem jste si mysleli, že se nenaučíte. Pokud se vám podaří tuto věc zvládnout, zvýší se i vaše sebevědomí.

Tip č. 2: I částečné prohry se naučte vnímat jako příležitosti

Každý dělá chyby. Bez toho se žádný člověk nemůže posouvat dál. Naučte se vnímat své drobné přešlapy nikoliv fatalisticky, ale spíše jako příležitosti, ze kterých se můžete poučit.

Tip č. 3: Upravte svůj zevnějšek a dobře se oblékejte

To, jak sami sebe vnímáte v zrcadle a jak se cítíte, se ve velké míře odráží v tom, jak sebevědomě působíte na ostatní. Dbejte o svůj zevnějšek, dobře a pohodlně se oblékejte a nikdy nebuďte na pochybách, jestli vypadáte dobře.

Tip č. 4: Věnujte pozornost řeči svého těla

Neverbální signály, které vysíláte do svého okolí, dávají lidem kolem vás najevo, jak moc jste a nejste sebevědomí. Ovlivňují vás ale i směrem dovnitř. To znamená, že pokud budete vysílat sebevědomé signály do svého okolí, vy sami se budete cítit více sebevědomě. Dávejte si proto pozor na to, abyste měli rovné držení těla, abyste se nehrbili a abyste seděli nebo stáli vždy otevřeně vůči člověku, se kterým mluvíte.

Tip č. 5: Buďte v pravidelném kontaktu s blízkými přáteli

Pravidelný kontakt s lidmi, kteří ve vás věří a se kterými přijdete na jiné, pozitivní myšlenky, vám vždy zvýší sebevědomí. Neopomíjejte proto kontakt se svojí rodinou, s přáteli a blízkými známými.

Tip č. 6: Sepište si seznam svých úspěchů

Připadá vám, že jste ničeho nedosáhli? Že jste nedosáhli úspěchů? Pravděpodobně to je jenom o vaší perspektivě. Sepište si proto na papír seznam svých největších úspěchu za posledních několik let. A dost možná uvidíte, že jste toho nedosáhli úplně málo.

 

-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success