6 tipů, jak si dodat ztracenou motivaci

Být manažerem neznamená, že je dotyčný člověk imunní vůči běžným psychickým výkyvům, které občas zažívají všichni lidé. I manažer může mít období radosti, euforie, ale i splínu, melancholie a nedostatku motivace. Bohužel, manažer si často nemůže dovolit tyto negativní pocity dávat před týmem najevo, aby na své podřízené tyto emoce ještě nepřenesl. Zde je tedy šest tipů, jak se znovu namotivovat k výkonu své práce, pokud aktuálně trpíte nedostatkem motivace.

Ilustrační snímek

Tyto tipy uveřejnil server Business2Community.com.

Sepište si své dlouhodobé cíle

Možná jste na chvíli ztratili z dohledu své dlouhodobé cíle. Mety, kvůli kterým vše, co děláte, děláte. Tyto své cíle si tedy sepište a dejte si je na viditelné místo, abyste je měli na očích.

Naplánujte si své denní aktivity

Když se vám nedostává motivace, najeďte na „autopilota“. Naplánujte si před každým pracovním dnem do detailu aktivity, kterým se budete věnovat, a tohoto plánu se držte.

Nezapomeňte na relaxaci

Nezapomínejte odpočívat. Nesnažte se plánovat si jenom pracovní aktivity, ale naplánujte si i odpočinek a relaxaci.

Setkejte se se svými blízkými a přáteli

Setkání s lidmi, se kterými jste si blízcí, může dokázat divy. Nezanedbávejte své kamarády a rodinu a ve chvíli, kdy vám chybí motivace, se o to více věnujte socializaci.

Mluvte na sebe pozitivně

Pozitivní sebe-mluva vám možná zní jako směšný nebo divný nápad. Za zkoušku ale nic nedáte. A může se jednat o efektivní způsob jak si zvednout sebevědomí. Dívejte se na sebe do zrcadla a dodávejte si mluvou k sobě sama odvahy a motivace.

Praktikujte zdravý životní styl

Ztráta motivace taky může mít velmi prozaický důvod. Jestliže nežijete zdravě, necítíte se dobře nebo jste nevyspalí, těžko můžete být plní energie a motivace.



-mm-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com