Six tips on restoring lost motivation

6 tipů, jak si dodat ztracenou motivaci

Being a manager does not mean you are immune from the common mental ups and downs that everyone occasionally experiences. Managers too can go through periods of happiness and euphoria, but also spleen, melancholy and lack of motivation. Unfortunately, a manager cannot often afford to display such negative feelings openly, so as not to pass them on to their team. Here are six tips on how to motivate yourself to do your job if you currently lack motivation.

These tips were published by Business2Community.com.

Write down your long-term goals

You may have lost sight of your long-term goals, namely targets for which you do everything you are doing. So write these goals down and display them somewhere where you can see them.

Plan your daily activities

When you lack motivation, switch to autopilot. Plan your activities for each day in detail, and then stick to this plan.

Remember to relax

Don't forget about resting. Don't plan just work, but also rest and relaxation.

Meet your loved ones and friends

Meeting people you like can work wonders. Don't neglect your friends and family, and devote more time to socialising especially when you are short of motivation.

Engage in positive self-talk

Positive self-talk might sound like a silly or odd idea. But you can at least give it a try. It might prove to be an effective way to boost your self-confidence. Look at yourself in the mirror, talk to yourself and thus boost your courage and motivation.

Lead a healthy lifestyle

Lack of motivation may have a very prosaic cause too. If you eat unhealthily, feel bad or do not sleep well, you can hardly be full of energy and motivation.



-mm-

    6 tipů, jak si dodat ztracenou motivaci

    Být manažerem neznamená, že je dotyčný člověk imunní vůči běžným psychickým výkyvům, které občas zažívají všichni lidé. I manažer může mít období radosti, euforie, ale i splínu, melancholie a nedostatku motivace. Bohužel, manažer si často nemůže dovolit tyto negativní pocity dávat před týmem najevo, aby na své podřízené tyto emoce ještě nepřenesl. Zde je tedy šest tipů, jak se znovu namotivovat k výkonu své práce, pokud aktuálně trpíte nedostatkem motivace.

    Tyto tipy uveřejnil server Business2Community.com.

    Sepište si své dlouhodobé cíle

    Možná jste na chvíli ztratili z dohledu své dlouhodobé cíle. Mety, kvůli kterým vše, co děláte, děláte. Tyto své cíle si tedy sepište a dejte si je na viditelné místo, abyste je měli na očích.

    Naplánujte si své denní aktivity

    Když se vám nedostává motivace, najeďte na „autopilota“. Naplánujte si před každým pracovním dnem do detailu aktivity, kterým se budete věnovat, a tohoto plánu se držte.

    Nezapomeňte na relaxaci

    Nezapomínejte odpočívat. Nesnažte se plánovat si jenom pracovní aktivity, ale naplánujte si i odpočinek a relaxaci.

    Setkejte se se svými blízkými a přáteli

    Setkání s lidmi, se kterými jste si blízcí, může dokázat divy. Nezanedbávejte své kamarády a rodinu a ve chvíli, kdy vám chybí motivace, se o to více věnujte socializaci.

    Mluvte na sebe pozitivně

    Pozitivní sebe-mluva vám možná zní jako směšný nebo divný nápad. Za zkoušku ale nic nedáte. A může se jednat o efektivní způsob jak si zvednout sebevědomí. Dívejte se na sebe do zrcadla a dodávejte si mluvou k sobě sama odvahy a motivace.

    Praktikujte zdravý životní styl

    Ztráta motivace taky může mít velmi prozaický důvod. Jestliže nežijete zdravě, necítíte se dobře nebo jste nevyspalí, těžko můžete být plní energie a motivace.



    -mm-

    Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele