5 tipů, jak vést svůj tým virtuálně

„Full-remote“, „home office“, „hybridní model“ - všechny tyto v současné době velmi populární termíny odkazují na pracovní fenomén, který se rozvinul především díky pandemii Covidu-19. A sice na práci z domova. Určité flexibilní uspořádání pracovního rozvrhu a možnost alespoň částečně pracovat z domova dnes nabízí už celá řada zaměstnavatelů. A když se práce hybridního týmu dobře nastaví a zorganizuje, může to ve výsledku týmu i celé firmě přinést řadu benefitů. Vedení lidí na dálku (nebo částečně na dálku) má ale svá specifika. A my vám v dnešním článku ukážeme pět tipů, jak na to.

Ilustrační snímek

Tyto tipy uveřejnil server Management Issues.

Nastavte jasná pravidla a očekávání

V prvé řadě je nutné si vyjasnit, co od svých podřízených očekáváte a jaké jsou jejich povinnosti. Aby mohli pracovníci pracovat samostatně a efektivně, musí vědět, čeho vlastně mají dosáhnout a co přesně se po nich chce.

Soustřeďte se na výsledky

Při vedení lidí na dálku nemůžete nad podřízenými stát a kontrolovat každý jejich krok nebo minutu strávenou mimo počítač. To ani není smyslem práce na dálku. Musíte se proto začít více soustředit na výkon a na výsledky pracovníků, nikoli na to, jestli jsou u počítače skutečně od 9 do 17 hodin.

Buďte i nadále s podřízenými neformálně v kontaktu

To, že tým pracuje dálkově, ještě neznamená, že se mohou zanedbávat neformální vztahy a socializace. Buďte i nadále se svými podřízenými v neformálním kontaktu a podporujte socializaci i mezi nimi navzájem.

Nastavte si interní pravidla komunikace

V jakých hodinách budou všichni vždy k zastižení? A kdy naopak budou „tiché chvilky“ a pracovníci se nemají rušit? Jakou komunikační platformu budete primárně využívat a jaká budou další pravidla interní komunikace?

Důvěřujte svým podřízeným

Je to těžké, ale když mají vaši podřízení možnost home office, budete jim muset z pozice manažera začít více důvěřovat. Potlačte své sklony k mikro-managementu a zkuste naopak svému týmu dát větší prostor pro vlastní styl práce a iniciativu.



-mm-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues