4 tipy pro introverty z řad manažerů

Tradičně si manažera představujeme jako extrovertního člověka, který se všemi rád komunikuje a nedělá mu problém aplikovat svoji autoritu při každodenních jednáních se svými kolegy a podřízenými. V praxi ale může být manažerem i člověk spíše introvertního ražení. To mu nijak nebrání v tom být dobrým vedoucím – naopak, introvertní přístup sebou nese řadu výhod, pokud jich umí dotyčný manažer využít. Zde jsou čtyři tipy pro ty vedoucí, kteří jsou spíše introverty.

Ilustrační snímek

Nebojujte proti svému typu osobnosti

Jak uvádí BMM Magazine, nelze změnit základy své vlastní osobnosti. Nesnažte se tedy být někým, kým nejste, a přijměte fakt, že jste introvertního ražení. Není na tom nic špatného. A naopak, pokud byste se snažili za každou cenu působit extrovertně, ztratíte tak svoji autentičnost, což bude mít v každém případě negativní dopad.

Navazujte hodnotné individuální vztahy se svými podřízenými

Introverti se vyznačují jedinečnou schopností lépe se vcítit do jednotlivců, se kterými jednají, dostat se na jejich vlnu a navazovat s nimi hodnotnější, hlubší vztahy. Pokud je tomu tak i u vás, využijte této své vlastnosti k tomu, abyste upevnili individuální vztahy s vašimi jednotlivými podřízenými, a komunikujte ani tak skupinově jako spíše na individuální úrovni.

Nechte ostatní více mluvit

To, že vám nemusí být každá nečekaná interakce s lidmi příjemná, má snadné řešení – nechte ostatní více mluvit. Lidé mají na konverzacích nejraději to, když je někdo vyslechne, proto se můžete i vy stát úspěšným a spontánním komunikátorem, pokud jednoduše budete více mlčet a necháte ostatní více mluvit.

Nastavte jasná a objektivní pravidla

Jestliže by bylo proti vaší srsti neustále uplatňovat svoji autoritu, dohadovat se se svým týmem a případně s nimi řešit konflikty, nastavte jasný a transparentní systém pravidel, který bude natolik jednoduchý a srozumitelný, že bude částečně nahrazovat případnou komunikaci mezi vámi a vašimi podřízenými.

 

-mm-

Zdroj: Business Matters - web předního britského časopisu pro malé a střední podniky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Matters