Four tips for managers who are introverts

4 tipy pro introverty z řad manažerů

The traditional image of a manager is one of an extrovert who loves talking to everybody and has no problem applying their authority in daily communication with colleagues and subordinates. However, in practice, an introvert can also be a manager as this character trait does not prevent them being a good leader: on the contrary, the introvert's approach has many advantages, providing the manager knows how to use them. Here are four tips for managers who tend to be introverted.

Do not fight against your personality type

As BMM Magazine states, you cannot change the essence of who you are. Do not try to be someone you are not; accept the fact you are an introvert. There is nothing wrong with that; on the contrary, if you tried to come across at all costs as an extrovert, you would lose your authenticity, which would definitely have a negative impact.

Maintain valuable relationships with individual subordinates

Introverts often have a unique ability to empathise better with people they are talking to; they can easily get on the same wavelength and have more valuable and deeper relationships with them. If this is also your case, use this trait to cement individual relationships with subordinates and communicate more on the individual than group level.

Let others talk more

If not every unexpected interaction is pleasurable to you, there is a simple solution: let others talk more. What people most like about conversations is if someone is listening to them. Thus you too can become a successful, spontaneous communicator if you simply stay silent more and let others talk.

Set up clear and objective rules

If it would go against your personality constantly to display your authority, argue with your team and resolve conflicts among them, set up a clear and transparent system of rules which will be so easy to understand that it will replace such communication between you and your subordinates.

 

-mm-

    4 tipy pro introverty z řad manažerů

    Tradičně si manažera představujeme jako extrovertního člověka, který se všemi rád komunikuje a nedělá mu problém aplikovat svoji autoritu při každodenních jednáních se svými kolegy a podřízenými. V praxi ale může být manažerem i člověk spíše introvertního ražení. To mu nijak nebrání v tom být dobrým vedoucím – naopak, introvertní přístup sebou nese řadu výhod, pokud jich umí dotyčný manažer využít. Zde jsou čtyři tipy pro ty vedoucí, kteří jsou spíše introverty.

    Nebojujte proti svému typu osobnosti

    Jak uvádí BMM Magazine, nelze změnit základy své vlastní osobnosti. Nesnažte se tedy být někým, kým nejste, a přijměte fakt, že jste introvertního ražení. Není na tom nic špatného. A naopak, pokud byste se snažili za každou cenu působit extrovertně, ztratíte tak svoji autentičnost, což bude mít v každém případě negativní dopad.

    Navazujte hodnotné individuální vztahy se svými podřízenými

    Introverti se vyznačují jedinečnou schopností lépe se vcítit do jednotlivců, se kterými jednají, dostat se na jejich vlnu a navazovat s nimi hodnotnější, hlubší vztahy. Pokud je tomu tak i u vás, využijte této své vlastnosti k tomu, abyste upevnili individuální vztahy s vašimi jednotlivými podřízenými, a komunikujte ani tak skupinově jako spíše na individuální úrovni.

    Nechte ostatní více mluvit

    To, že vám nemusí být každá nečekaná interakce s lidmi příjemná, má snadné řešení – nechte ostatní více mluvit. Lidé mají na konverzacích nejraději to, když je někdo vyslechne, proto se můžete i vy stát úspěšným a spontánním komunikátorem, pokud jednoduše budete více mlčet a necháte ostatní více mluvit.

    Nastavte jasná a objektivní pravidla

    Jestliže by bylo proti vaší srsti neustále uplatňovat svoji autoritu, dohadovat se se svým týmem a případně s nimi řešit konflikty, nastavte jasný a transparentní systém pravidel, který bude natolik jednoduchý a srozumitelný, že bude částečně nahrazovat případnou komunikaci mezi vámi a vašimi podřízenými.

     

    -mm-

    Zdroj: Business Matters - web předního britského časopisu pro malé a střední podniky
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Matters