3 důvody, proč okamžitě přestat číst knihy o motivaci

Když si připadáte zbyteční nebo neúspěšní, je dobré navštívit lidi, kteří vás mají rádi, a požádat je o podporu. Cokoli vám dodá sebevědomí a dostane vás zpět do plných obrátek, je dobré. 

Hlavně však přestaňte číst motivační knihy, a to z následujících důvodů.

Ilustrační snímek

1. Podvedou vás

Při čtení motivačních knih snadno přesvědčíte sami sebe, že svůj život měníte k lepšímu, ačkoli ve skutečnosti žádný pokrok nenastal. Tento pocit máme například když zahájíme zdravější dietu, abychom ji hned další den porušili a nedodrželi. Získáme tak dobrý pocit vyvolaný vidinou zlepšení, i když žádná skutečná změna nenastala.

2. Po několika článcích pravděpodobně už víte dost

Mnoho knih v podstatě obsahuje jedny a tytéž rady. Takže místo čtení je mnohem lepší začít dělat to, co chcete. Neustálé čtení o tom, jak začít, vás k vašemu cíli nijak nepřiblíží.

3. Žádná zkratka k úspěchu neexistuje

Nemůžete uniknout skutečné práci a snaze. I ta nejchytřejší motivační technika nebo strategie pro vytváření návyků je zbytečná, když se do toho nepustíte. Přestaňte tedy s čtením motivačních článků a knih a čas, který získáte, věnujte práci na návyku, který si chcete vypěstovat.

Co dělat místo čtení motivačních knih

Najděte svou skutečnou vášeň. Autor článku na webu addicted2success.com si myslel, že to je stará, otřepaná a nadužívaná rada, dokud úplnou náhodou nenarazil na svou pravou vášeň. Čas, který ušetříte na čtení motivačních článků, tedy lze využít mnohem lépe, zkoušením nových věcí.

Pokud máte pocit, že se váš život nelepší dostatečně rychle nebo že nejste dostatečně úspěšní, přestaňte se srovnávat s životy a úspěchy ostatních. Pochybnosti o vás samotných mohou vás i vaše úsilí jen poškodit. Po letech nebudete zklamáni věcmi, které jste udělali, ale spíše těmi, které jste neudělali. Tak tedy zkoumejte a zkoušejte – a neutápějte se ve frustraci.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success