2. ročník Akademie pro začínající podnikatelky odstartoval, zájem o studium byl velký

V pondělí 24. ledna byl zahájen 2. ročník společného vzdělávacího projektu Velvyslanectví USA v ČR a neziskové organizace Business & Professional Women CR Akademie pro začínající podnikatelky (AWE). O studium projevilo zájem 115 podnikatelek, které poslaly své přihlášky. Z nich bylo vybráno 45 žen, které se se svými podnikatelskými projekty pustí do studia v rámci pětiměsíčního online vzdělávacího programu.

Akademie pro začínající podnikatelky

„Jsme velmi rády, že i 2. ročník se setkal s velkým zájmem ze strany začínajících podnikatelek, které se rozhodly posunout své podnikatelské projekty o level výš. Věřím, že stejně jako loni, kdy u nás proběhl 1. ročník, své studium dokončí většina zapojených studentek. I díky tomu byl program AWE v Česku vyhodnocen jako jeden z nejúspěšnějších ze všech zapojených zemí,“ říká Lenka Šťastná, prezidentka Business & Professional Women CR.

Akademie pro začínající podnikatelky je založena na programu DreamBuilder, vyvinutém prestižní Thunderbird School of Global Management Arizonské státní univerzity. Během pěti měsíců čeká na „studentky“ celkem 13 online workshopů v angličtině, na něž naváže týdenní setkávání s lokálními facilitátorkami, které jsou zkušenými podnikatelkami. Rolí „průvodkyň“ se ujaly Bohdana Goliášová, Ingrid Šůrová a Lenka Daňková. „Naším úkolem je studentkám na praktických příkladech ukázat, jak jednotlivé věci fungují. Jsme připravené podat pomocnou ruku, poradit,“ vysvětluje Bohdana Goliášová, jedna z facilitátorek AWE, která se před nedávnem stala držitelkou ocenění Žena roku 2021 v kategorii Žije svou prací!

Studentky, které úspěšné vzdělávací program dokončí, získají o jeho absolvování certifikát vydaný právě Arizonskou státní univerzitou. Na jednu z nich pak čeká finanční odměna ve výši 50.000 Kč, kterou v rámci závěrečné soutěže získá autorka nejlepšího projektu. V loňském roce tuto cenu převzala Helena Bartošová, která se do soutěže přihlásila s projektem Filharmoniště, o kterém je v poslední době hodně slyšet.

V rámci programu je vedle dalších doprovodných workshopů pro studentky také připravena vstupenka na 13. ročník konference Equal Pay Day pořádané BPWCR. “Účastnice se tak dostanou do široké mentorské sítě BPWCR, mohou navázat nové kontakty díky networkingu, získat podporu od dalších inspirativních žen, což je v začátcích podnikání velkou výhodou,” doplňuje Lenka Šťastná, prezidentka Business & Professional Women CR.

AWE před čtyřmi lety iniciovala americká vláda. Program byl vyvinut s cílem podpořit ženy na celém světě, aby naplnily svůj ekonomický potenciál, a vytvářet podmínky pro zvýšení stability, bezpečnosti a prosperity pro všechny. #AWEinCzechia #AWEnergized

O Business & Professional Women ČR

Veřejně prospěšná organizace Business & Professional Women CR z.s., která sdružuje aktivní ženy, které chtějí dělat mnohem víc než jen byznys. Organizace je součástí mezinárodní sítě BPW International, jež působí již 91 let ve více než 100 zemích světa. Zakládající členkou organizace byla česká senátorka Františka Plamínková. V ČR tuto organizaci založila v roce 2010 Lenka Šťastná s vizí, že když se ženy spojí, dokážou neuvěřitelné věci.