10 slov a frází, které byste měli ze svého manažerského slovníku vynechat (2/2)

Bez kvalitních komunikačních dovedností jako manažer dlouho neobstojíte. Existují také slova a fráze, která na vaše vztahy a dopad působí skutečně jako jed. V navazujícím článku (první díl) jsme pro vás sepsali dalších pět slov a frází, které z vás lepšího lídra rozhodně neučiní. Doporučíme vám také, čím je nahradit.

Ilustrační snímek

„Měl by

Je to podobně nejasný výraz jako „mohl“. Lidi více zajímá, čeho lze dosáhnout, a vaše odhodlání a důvěra. Výběr slov jako „měl by“ nebo „mohl“ snižuje vnímání schopností a vlastnictví. Raději zvolte slova jako: „můžeme, když“ nebo „nemůžeme, protože“.

"Dost"

Použití tohoto slova omezuje potenciál a křičí nejasností. Co přesně definuje nebo se rovná „dost“? I když definice dostatečného množství je, že je něco uspokojujicí nebo dostatečné, od lídrů se očekává, že poskytnou předpoklady jasnosti a výzvy. Výběr slov, která přesněji odrážejí „dostatečnost“ vytváří přesnější zprávu.

„Jen“

„Jen“ naznačuje nedostatek sebevědomí a možná nízkou sebeúctu. Nikdo není „jen“ někým – každý nějakým způsobem přispívá a je za svůj přínos hodnocen. Odstranění slova „jen“ je začátek, protože nepřináší žádnou hodnotu popisu osoby nebo pozice a slouží pouze ke slovní minimalizaci. Nahraďte „jen“ příslovci nebo přídavnými jmény, která skutečně představují osobu, pozici nebo činnost, o které diskutujete.

„Myslím“

Od lídrů se neočekává, že budou vědět všechno. Důsledné používání slova „myslet“ však může naznačovat vlastní nedostatek znalostí, vlastnictví nebo důvěry. "Myslím, že dosáhneme svých cílů." "Myslím, že je to nejlepší přístup." Dávejte pozor na náhodné a časté vkládání slova „myslím“ do vašich prohlášení. Většinu času můžete odstranit „Myslím“ a pokračovat s prohlášením, které je jasné a sebevědomé.

„Pokud“

Toto slovo zpochybňuje a je až příliš vágní. Ve většině případů se dá snadno nahradit slovem „kdy (se něco stane)“.

 

Odstranění těchto slov a frází vás postaví do role důvěryhodného lídra hodného následování. A přesně takové lidi firmy potřebují.

 

-bb

Články v sérii

Aktuální

10 slov a frází, které byste měli ze svého manažerského slovníku vynechat (1/2)

Aktuální

10 slov a frází, které byste měli ze svého manažerského slovníku vynechat (2/2)