Nejlepší TED talks o produktivitě

Ilustrační snímek

Kanaďan Chris Bailey zasvětil rok svého života hledání možností, jak se stát co nejproduktivnějším. Poté, co vystudoval vysokou školu ekonomického směru, se rozhodl odmítnout lukrativní nabídky zaměstnání, práci o rok odložit a spustil svůj vlastní projekt s názvem A Year of Productivity. Od května 2013 do května 2014 provedl desítky experimentů s cílem maximálně zefektivnit svůj život. Vstával každý den v půl šesté ráno, meditoval, zkoušel různé technologie, potraviny, nápoje, oblečení, místa a fyzické aktivity, četl a inspiroval se zajímavými lidmi a doporučeními.

Jeden z experimentů zahrnoval zhlédnutí 70 hodin TED talks za 7 dní. Celkově Chris Baily v daném týdnu viděl 296 videí zaměřených na produktivitu. V rozhovoru pro web TED.com vysvětlil, že je fanouškem TED talks a vidí v nich velkou inspiraci, proto se rozhodl zaměřit na otázky, jaké vlastnosti mají nejlepší TED spíkři a co mají společného nejlepší TED talks. Videa si vybíral na doporučení čtenářů svého webu a na základě playlistů věnovaných různým tématům, které jsou k dispozici na webu TED.com. Nejvíce na něho zapůsobila tato vystoupení:

Na základě svého experimentu s TED talks sepsal Chris Bailey články 100 úžasných věcí, které jsem se naučil sledováním 70 hodin TED talks, 7 vlastností nejlepších TED spíků a 10 TED talks, které vám pomohou být produktivnější. Pokud jste i vy fanoušky TED talks a zajímáte se o produktivitu, tyto články rozhodně stojí za přečtení.

Zajímá vás, jaké konečné závěry o produktivitě učinil Chris Bailey po roce svých experimentů? Připravujeme pro vás další článek, v němž se dozvíte, jak celý rok produktivity Chrise Baileyho dopadl.

-kk-

Zdroj: TED.com - nezisková organizace zaměřená na podporu „myšlenek hodných šíření“.
Zobrazit přehled článků ze zdroje TED.com

Články v sérii

Aktuální

Nejlepší TED talks o produktivitě

Aktuální

Rok produktivity: 10 lekcí

Aktuální

10x1 minuta k vyšší produktivitě