Vylepšení softwaru pro menší firmy

Microsoft Corp. vylepšili software pro malé a střední podniky. Tímto krokem se stanou odolnější vůči konkurenčnímu gigantu SAP AG a obnoví dlouholetou bitvu s Intuit Inc.

Pro příští rok se chystají přijít s ucelenějším balíčkem Windows pro databázové počítače, MS Office a dalším softwarem. Bude zahrnut i účetní balíček pro malé podniky a projekt nazvaný „Centro“. Zástupci Microsoftu tvrdí, že by nový balíček měl být jednodušší na instalaci a provoz. Snaží se tím pomoci menším firmám, které mají méně softwarové expertízy a omezený rozpočet.

Účetnický balíček, nazvaný Office Small Business Accounting, bude nejprve prodáván v USA a potom postupně i na dalších trzích.

Microsoft se chystá k přestavbě „firemních softwarů“ jako Great Plains a Navision, aby se lépe začlenily s historicky oddělenými aplikacemi, jako je software Office. Firemní software bude mít dané sestavy, vybudované pro asi 50 specifických pozic, které se často vyskytují v menších firmách. Například sestava pro výrobní manažery bude kombinovat Excel a aplikace pro jednodušší zvládání dodavatelských účtů nebo zpracování objednávek.

-av-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal