Vše podstatné ze světa IT na Fresh IT 2019

O čem hovoří IT profesionálové, databázoví a síťoví specialisté či IT administrátoři v roce 2019? Která témata zajímají programátory a vývojáře softwaru? Společnost OKsystem a.s. pořádá již 5. ročník odborné IT konference. Letos se zaměří na SharePoint hacking, na to, co o Vás ví internet, pragmatickou kryptologii, hi-tech dílnu a mnoho dalšího. Úterý 12. 3. 2019 konferenční sál společnosti OKsystem a.s. v Praze 4.

Fresh IT 2019

Čeká Vás den plný přednášek s praktickými ukázkami a workshopy. U interaktivního stánku se představí první hi-tech sdílená dílna v Praze. Bonusem pro Vás může být osobní setkání či rozhovor s jednotlivými řečníky, kteří patří mezi absolutní špičku ve svém oboru.

Ochutnávka z programu

Co o vás ví internet a co získává útočník zdarma o vašem prostředí z internetových zdrojů? V rámci této přednášky se společně s Danielem Hejdou podíváme na některé jednoduché techniky útoků, jako je malware ve formě Powershellu nebo běžné metody phishingu, a jak snadno může váš uživatel padnout do rukou útočníka, který vyčkává v ústraní, dokud neuděláte chybu.

SharePoint “hacking”, aneb jak se dostat k datům a heslům, aniž by to kdokoliv věděl. Kdo a jak si může “odnést” naše podniková data uložená v SharePointu, aniž by k nim měl oprávnění? Jakými způsoby toho lze docílit a lze tomu nějak zabránit? A jako třešnička na dortu: Jak z SharePointu získat heslo doménového admina? Trocha teorie a hodně praktických ukázek na živo, jasně a přehledně v podání Kamila Juříka, SharePoint MVP.

Jaké druhy aplikací můžete psát v [ASP].NET Core a jaké to přináší výhody oproti tradičnímu .NETu? V přednášce Miroslava Holce [ASP].NET Core zmapujeme současnou situaci kolem .NET Core a souvisejících moderních technologií.

Tomáš Rosa bude mluvit o pragmatické kryptologii v éře kvantových počítačů. Představíme si výpočetní model založený na dnes známých zákonech kvantové mechaniky a ukážeme si, jakým způsobem jej umíme využít k zásadní akceleraci úloh současné kryptoanalýzy. Pozornost bude věnována také praktickým důsledkům retroaktivní kryptoanalýzy, aneb: "Co udělat už dnes, abychom byli v bezpečí i zítra."

Další přednášky, program a registraci najdete na www.fresh-itkonference.cz.

Kdy: 12. března 2019 od 8.30 do 17.00 hod.
Kde: Konferenční sál OKsystem, Na Pankráci 125, 140 21 Praha 4