VOŠ a SPŠE Plzeň nabízí nové perspektivní studium oboru Internet věcí

V dnešní digitální době se vše neuvěřitelně zrychluje. Lidé v roli spotřebitelů očekávají, že dostanou vše hned a s minimálním úsilím. Kdo jejich potřeby naplní? Podle zaměření absolventi  oboru Internet věcí na Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole elektrotechnické Plzeň (SPŠE).

SPŠE Plzeň

Internet věcí (IoT) hýbe světem. Jedná se o vytváření nových chytrých zařízení či propojení už těch existujících s internetem. Představte si, kolik času by ušetřilo, kdybychom mohli před naším příchodem domů zapnout kávovar, pračku nebo topení, napustit si vanu ještě předtím, než si odemkneme, nebo perfektně zabezpečit celý náš dům. Z IoT však mohou těžit například i obchodní pobočky, které díky chytrým technologiím dokáží třeba odhadnout a naplnit potřeby zákazníků nebo usměrňovat fronty. A to vše například pomocí interaktivních či mobilních aplikací.

Studijní zaměření Internet věcí na SPŠE představuje unikátní spojení dvou oborů – Elektrotechniky a Informačních technologií. Zhlédněte videorozhovor s Renatou Jenšíkovou, marketingovou manažerkou školy, která tuto studijní specializaci představuje:

Na vlastní kůži se o perspektivě elektrotechnických oborů můžete přesvědčit na Dni otevřených dveří, který se bude konat 1. listopadu 2018 od 10:00 do 16:00 hodin a 24. listopadu od 9:00 do 16:00 hodin. Jako bonus si v rámci návštěvy budete moct vyzkoušet drony, roboty, animování nebo virtuální realitu.

Ojedinělou učebnu virtuální reality, a její systém, naprogramoval sám jeden ze žáků SPŠE. V reportáži se o této chloubě školy dočtete více.  A dozvíte se například i to, že v návaznosti na učebnu vzniknou ve škole i kroužky virtuální reality. Zhlédněte také videopředstavení jeho projektu.

Taky si myslíš, že je IoT budoucnost? Pak studuj Elektrotechniku v Plzni!

Více o oboru