Volume doleva, pánové

V současné době to vypadá, jako by se obchod nedal provozovat v tichu a klidu. Všudypřítomní byznysmeni s mobilními telefony vykřikují mnohdy i důvěrné informace na náhodné kolemjdoucí na ulici či kdekoli jinde. Většinou si vůbec neuvědomují, jak hlasitě do svých telefonů mluví a kolik lidí okolo jen znechuceně kroutí hlavou. Navíc se tento problém stále prohlubuje spolu s rostoucím objemem využívání mobilních telefonů.

Mobilní telefon je pro obchod bezesporu velice užitečným zařízením. Každý se díky němu stává dostižitelným, například i na služební cestě. Problémem zůstává neschopnost obchodníků používat mobilní telefon s ohledem na okolí. Například na letištích tak můžeme vyslechnout obchodní plány, které se společnosti snaží vždy tak úzkostlivě tajit, aby je pak obchodník neschopný ovládat svůj hlas svěřil celému davu lidí.

Hlasitě telefonující lidé potřebují pomoc. Sami si svou chybu neuvědomí, a tak je na okolí, aby je upozornilo. Důležité je samozřejmě chovat se přitom diskrétně, ale situaci nepřecházet. Extrémním řešením již je pak jen zaznamenat si vyslechnuté pasáže telefonátu a informovat příslušnou firmu.

-kk-

**Datum vydání:** II/2004
Zdroj: darwinmag.com - Magazín věnovaný informačním technologiím a managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje darwinmag.com