Online obchod s luxusem v roce 2019 a dál (1/2)

Zajímá vás, jak se prodává luxus online? Pak byste měli vědět, jaké jsou v této oblasti aktuální trendy.

Ilustrační snímek

Do roku 2025 se očekává, že celosvětový online prodej luxusního zboží dosáhne objemu 70 miliard USD. Jedním z jasných trendů bude přesunout obchod z fyzických prodejen do eshopů, což bude jednoznačně tím nejzákladnějším předpokladem pro úspěch v segmentu luxusního zboží v nadcházejících letech. Digitální marketing tak bude tvořit jádro luxusního prodeje spotřebitelům.

Dlouhou dobu se luxusní výrobky prodávaly hlavně v luxusních kamenných obchodech. Nynější přesun směrem k eshopům je poháněn hlavně změnou na straně spotřebitelů. Třicet procent trhu tvoří millenniálové a generace Z. Do roku 2025 budou tito mladí lidé tvořit celých 40 % těch, co nakupují luxusní výrobky.

Nakupování online poroste

Aby prodejci dokázali držet krok s těmito zákazníky, budou se muset neustále přizpůsobovat novým technologiím v online byznysu. Druhá neustále se vyvíjející věc, kterou manažeři luxusních značek budou muset mít na paměti, budou spotřebitelské nálady a smýšlení, dodává web business2community.com.

Fyzické prodejny však nezmizí

Na druhou stranu spotřebitelé, kteří mají zájem o luxusní výrobky, budou i nadále vyžadovat osobní zážitek z návštěvy skutečného kamenného obchodu. Eshopy proto nenahradí fyzické prodejny zcela. Spíše je doplní. To je hlavní rozdíl mezi neluxusními a luxusními značkami, aspoň co se budování digitálních kanálů týče.

Tradičně byla personalizace poskytována díky osobním asistentům a nákupčím. Rozšířená realita a umělá inteligence však umožní zlepšit spokojenost zákazníků a naplnění jejich očekávání za pomocí moderní techniky. Zákazníci se budou moci spolehnout na svá mobilní zařízení, která je budou provázet a usnadní jim rozhodování při nakupování. Umělá inteligence pak obchodníkům umožní predikovat, co jiného si zákazník pravděpodobně bude chtít koupit.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com

Články v sérii

Aktuální

Online obchod s luxusem v roce 2019 a dál (1/2)

Aktuální

Online obchod s luxusem v roce 2019 a dál (2/2)