Neopomíjejte aktualizace softwaru

Moderní software dokáže ohromující věci. Podobně jako automobil však vyžaduje neustálou údržbu, aby fungoval správně. Je proto zásadní aktualizovat software, který používáte, a instalovat si i pravidelné záplaty, abyste ochránili svou firmu.

- Zapněte si automatické aktualizování. Operační systémy i mnohé další programy umožňují automatické stahování aktualizací a záplat. Zapněte si proto tyto funkce na svých počítačích.

- Normalizujte svůj antivirový software. Vyberte si jednu aplikaci a instalujte ji na všechny počítače. Pak vyškolte zaměstnance, aby neklikali na podezřelá upozornění antivirových programů, která většinou vedou na stránky se škodlivým softwarem.

- Upozorněte uživatele na pravidelné záplaty. Velcí poskytovatelé softwaru dnes pravidelně rozvrhují vydávání záplat. Informujte proto uživatele, kdy mohou očekávat nové záplaty, abyste se vyhnuli útokům, které se snaží vydávat za záplaty.

- Neopomíjejte mobilní zařízení. Mobilní zařízení také často vyžadují aktualizace softwaru z důvodu vyšší bezpečnosti. Budete-li je opomíjet, můžete přijít o důležitá data a vystavit vaši firemní síť nebezpečným útokům.

-kk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek