Nenechte se řídit svým PDA

Ilustrační snímek

Kapesní počítače PDA dokáží podobně jako další mobilní nástroje zvyšovat produktivitu a efektivitu práce. Pokud je však správně neřídíme, mohou se stát nástroji k plýtvání našeho času a nespolečenskému chování. Chcete-li zůstat pány svých mobilních zařízení, držte se následujících doporučení.

- Vypněte PDA před začátkem porady a vjejím průběhu je odstraňte ze svého dohledu. Ukážete tak respekt vůči pořadatelům setkání a nebudete obtěžovat kolegy.

- Pokud čekáte urgentní hovor nebo e-mail, informujte kolegy, klienty nebo organizátory porady předem, že se budete muset na chvíli omluvit.

- Při osobním jednání slidmi nepokládejte PDA na stůl ani je nekontrolujte v prostředku konverzace. Vytvářeli byste tak dojem, že je pro vás PDA důležitější než daná osoba nebo projednávané téma.

- Potřebujete-li napsat zprávu, omluvte se a najděte si soukromé místo, kde to vyřídíte.

- Hlasitost vyzvánění si nastavte pouze na takovou úroveň, která je potřeba, abyste je slyšeli. Vyhněte se vyzvánění, které bude příliš dlouhé nebo obtěžující.

- Vždy vypínejte veškerá zvuková upozornění, kdykoli jste někde, kde se zhasínají světla - ať už jste na poradě, v kině, na koncertě nebo jiné veřejné akci.

- Rozhodněte se, kdy je lepší vypnout PDA, abyste se mohli soustředit na práci, rodinu, koníčky apod. Pak se ujistěte, že zůstane vypnuté.

- Nikdy neposílejte textové zprávy, nekontrolujte e-maily ani neprohlížejte adresář při řízení. Důsledky by mohly být zničující nejen pro vás.

-kk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek