eHitex - burza B2B pro oblast vyspělých technologií

Burzovní společnost **eHitex, Inc.** založila skupina tradičních konkurentů v oblasti výroby osobních počítačů a jejich součástí. Cílem burzy je optimalizovat všechny zákaznické a dodavatelské aspekty dodavatelského procesu. Ve spolupráci s poradenskou společnosti **Cap Gemini Ernst & Young** připravili zakladatelé společnosti rámec pro vytváření burz B2B.

Burza **eHitex** měla původně zjednodušit procesy dodavatelsko-odběratelského řetězce pro sektor vyspělých technologií, v současné době však nabízí mnohem širší možnosti. Nejvýznamnějším rysem této burzy je její flexibilita. Je možné, že vytvořením nových pracovních vztahů mezi partnery a zákazníky způsobí **eHitex** přetransformování celé skupiny technologických společností. Vedle mnoha výhod se však i **eHitex** potýká s určitými problémy.

Mnozí analytici předpovídají, že – v důsledku špatně sestavených obchodních modelů - řada stávajících burz typu B2B zkrachuje. Představitelé společnosti **eHitex** jsou si naopak jisti příznivou budoucností.

**Datum vydání: III/2001**
Zdroj: Cap Gemini Ernst & Young - portál mezinárodní poradenské společnosti
Zobrazit přehled článků ze zdroje Cap Gemini Ernst & Young