Čtyři nejčastější chyby na LinkedIn, kterým se musíte vyhnout, pokud chcete dosáhnout kariérního úspěchu

Vaše přítomnost na síti LinkedIn vám může hodně přinést, ať už podnikáte nebo se chcete kariérně rozvíjet, například směrem k manažerské roli. Ať tak či tak, existují určitá nepsaná pravidla, které by měl každý uživatel dodržovat, pokud chce ze svého profilu vytěžit maximum. Jaké jsou nejčastější čtyři chyby, kterým byste se měli vyhnout?

Ilustrační snímek

Špatná fotografie

I přestože se jedná o profesionální síť, a nikoliv seznamku, vaše fotografie hraje velkou roli v tom, jak často si lidé váš profil zobrazují a jak vůbec celou vaší přítomnost na této síti vnímají. Jak uvádí The Muse, nejhorší variantou je nemít fotografii žádnou. Druhou nejhorší možností je mít výrazně neformální, neprofesionální nebo nekvalitní profilovou fotografii.

Sbírka spojení

Neberte do své sítě spojení nekriticky všechny lidi, které znáte. Co se týče spojení na LinkedIn, kvalita je mnohem důležitější než kvantita. Vybírejte si, s kým navážete spojení, uvažujte, jestli se jedná o někoho, kdo je z vašeho nebo z příbuzného oboru. Uživatelé se stovkami nerelevantních kontaktů působí nedůvěryhodně.

Žádný koncept

Pasivní užívání LinkedIn vám příliš k ničemu nebude. Měli byste být aktivní a vytvořit určitý koncept, který bude pro ostatní uživatele atraktivní. Pracujete na nějakém projektu? Učíte se manažerskému řemeslu? Sdílejte každý týden aktuální informace s fotografiemi a vybízejte své kontakty ke komentářům.

Příliš mnoho klíčových slov

Mezi klíčová slova patří text, který máte jako váš úvod, a aktivity a schopnosti, které prezentujete na svém profilu. Celá řada lidí se snaží těchto slov vtěsnat do svého profilu co možná nejvíce, aby byli snáze dohledatelní. To je ovšem chyba, díky které budete působit neprofesionálně a bez konkrétního zaměření.

 

-mm-

Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse