Universum: Nejatraktivnějším zaměstnavatelem je stále Google

Společnost Google si udržela pozici nejatraktivnějšího světového zaměstnavatele. Vyplývá to z výsledků letošního ročníku výzkumu The World’s Most Attractive Employers 2010, který zpracovávají přední světoví odborníci na zaměstnavatelský branding ze společnosti Universum a zúčastnilo se jej téměř 130 tisíc uchazečů o zaměstnání z oboru obchodu a techniky.

Kdo vede mezi obchodníky?

V žebříčku nejatraktivnějších zaměstnavatelů z pohledu odborníků na obchod Google zdárně dohání tzv. Velká čtyřka auditorských společností - KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers a Deloitte. Právě pro tyto společnosti je rok 2010 velice příznivý. Podobně je tomu i u společností z odvětví rychloobrátkového spotřebního zboží, jako je Procter & Gamble nebo Coca-Cola, které se také umístily v první desítce nejatraktivnějších zaměstnavatelů. Méně už se dařilo firmám z bankovního a investičního sektoru, z oblasti manažerského poradenství nebo ropného průmyslu.

Kdo vede mezi techniky?

V druhém dílčím žebříčku nejatraktivnějších zaměstnavatelů z pohledu odborníků na techniku si dominantní postavení drží IT společnosti v čele s Googlem, Microsoftem a IBM. Ty si udržely první až třetí místo z minulého roku. Do první desítky se letos poprvé dostala i společnost Apple (10. příčka). Ze sedmého na čtvrté místo postoupila společnost Sony. Pátou příčku obsadila německá automobilka BMW.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine