Spolupráce v praxi - Burson-Marsteller

Globální PR firma Burson-Marsteller má dobré zkušenosti se znalostním portálem InfoDesk, který umožňuje uživatelům přístup do přibližně 90 databází na platformě Domino IBM Lotus. Firma však v posledních letech věnovala značné úsilí zlepšení spolupráce zaměstnanců v reálném čase. K tomu jí slouží aplikace **Sametime** a **QuickPlace**.

Burson-Marsteller používá **InfoDesk** jako bránu k více než 100 pracovním místům **QuickPlace**, která byla vytvořena pro účely řízení projektů. Zaměstnanci, kteří mají přístup k těmto zabezpečeným stránkám projektů, mohou využívat ke komunikaci s ostatními členy své pracovní skupiny funkce instant messagingu aplikace **Sametime** zabudované do **QuickPlace**.

Vedoucí oddělení informačních technologií doufá, že se jeho týmu podaří rozmístit nejnovější verzi **Sametime**, kterou je možné implementovat jako univerzální webový nástroj dostupný všem interním uživatelům systému **InfoDesk**. Sametime se osvědčil poprvé v pobočce Burson-Marsteller v New Yorku – byl spuštěn 10. září 2001 a uživatelé si mohli následující den s jeho pomocí ověřit místa pobytu zaměstnanců a zjistit, zda jsou v pořádku.
Zdroj: InformationWeek - portál předního amerického magazínu InformationWeek věnovaný moderním technologiím a byznysu
Zobrazit přehled článků ze zdroje InformationWeek