Proč vás vaši kolegové nemají rádi?

Ilustrační snímek

Že je to jen hloupá soutěž v popularitě? A vy jste mezi svými kolegy oblíbení? Pokud ne, je možná čas se zamyslet nad možnými příčinami. Server HR Communication sestavil výmluvný přehled důvodů, proč jste možným terčem posměchu nebo zášti vašich kolegů:

1. Stále si stěžujete a jste líní

Klimatizace moc hučí, venku slunce nesvítí nebo vám je zima. Nápady vašich kolegů se vám nezdají, ale sami jste vymysleli akorát plán na nadcházející víkend. Pozdní příchod, ale perfektně načasovaný odchod. Poznáváte se?

2. Málo/moc komunikujete s ostatními

Nesnažte se příliš zapojovat do pomluv ostatních, vzbudíte tak nedůvěru. Držet si striktně odstup od neškodné diskuze vás ale staví do světla rezervovaného kolegy. Buďte zdrženliví, co se týče pomluv, ale udržujte stálý kontakt se skupinou.

3. Podlézáte nadřízenému

Chválíte mu outfit, opěvujete jeho schopnosti a předstíráte nadměrný zájem o jeho osobu. Pokud nejste Hujer, nechte švestičky na zahrádce a jestliže se chcete zalíbit (a všichni víme, jak je to důležité), dělejte to chytřeji.

4. Osvojujete si cizí nápady

Může se stát, že si omylem přivlastníte cizí myšlenku. Buďte si však jisti, že pokud se to bude opakovat, budete podezřelí a můžete se dostat do konfrontace.

5. Pokládáte hloupé dotazy, a neposloucháte

Máte-li rádi pozornost ostatních, nesnažte se ji uspokojit hloupými zdržovacími dotazy na poradách. Stejně tak pokud neposloucháte diskuzi ostatních, snadno vám utečou myšlenky a vy se pak zbytečně ptáte nebo chybujete.

6. Jste přílišný perfekcionista

Nic nebude dokonalé, pokud si to neuděláte sami. Nikomu totiž nevěříte. A teď hádám. Kdo si stěžuje, že má hodně práce a žádný volný čas?

7. Chováte se nevhodně

Uvádíte lidi do rozpaků nevhodnými řečmi, říkáte hloupé vtipy nebo hovoříte o citlivých tématech? Ocitáte se tak na velmi tenkém ledě. Pokud přijde na takovou diskuzi, raději buďte zdrženliví.

8. Vytahujete se

Máte rádi, když vás a vaši práci ostatní ocení? Skvěle. Avšak spíše budete oceněni za svou skromnost než chvástání se, že?

9. Jste stále na nemocenské nebo chodíte nemocní do práce               

Ani jedna varianta není v pořádku. Pokud budete stále doma s údajnou nemocí, vzbuzujete podezření, že jste líní a nepracujete a naopak, pokud budete přenášet bacily na kolegy v zaměstnání, určitě vám také nepoděkují. Mějte trochu úcty.

10. Ostatním nevoníte

A to doslova. Je to choulostivé téma a o to složitější sdělit někomu, že je jeho odér v nepořádku. Dbejte na to a zvláště v létě. Noste při sobě antiperspirant a nezapomeňte žvýkačky. Jde přeci o vaše renomé.

-bn-

Zdroj: HR Communication - americký server věnovaný HR a interní komunikaci
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Communication