Povzbuďte svůj mozek!

Kreativita a schopnost bystrého úsudku je jedním ze základních kamenů dobrého řízení podniku. Bohužel ne vždycky je náš mozek připraven podávat nejvyšší výkony. Existují však způsoby, jak mu pomoci a odstranit únavu. Základem je dodávat tělu dostatečné množství glukózy, která zvyšuje přísun kyslíku do organismu a tím zlepšuje i rychlost mozkových synapsí. Rytmické pohybové aktivity jako běh, chůze či plavání umožňují vaší představivosti rozlet.

Poslouchejte hudbu – trénuje mozek pro vyšší formy myšlení. Aktivizovat myšlenkovou činnost či odstraňovat ospalost pomůže i aromaterapie. Jezte potraviny obsahující dostatek vitamínu B (ořechy, vejce, fazole...) - ten je také důležitým palivem pro mozek. Nezapomínejte na dostatečný přísun minerálů – zejména bóru – je prospěšný na paměť a pozornost. Místo kávy zkuste nápoje obsahující qingko bilobu.

Nebojte se denního snění – může pomoci připadnout na nečekané řešení problému, ukázat vám nové perspektivy. Dělejte svoji práci s potěšením – berte ji jako hru a objevování nového. Obklopte se lidmi, kteří budou povzbuzovat vaši kreativitu a dodávat vám odvahu, nebuďte jednostranný – i to vám pomůže zlepšit vaše nejen manažerské schopnosti.

**Datum vydání: V/2002**
Zdroj: The CEO Refresher - americký server věnovaný managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje The CEO Refresher