Osobní rozvoj a spokojenost jsou zdrojem produktivity

Obchodování je směsicí inspirace, lidí, financí, cílů, logistiky, strategie, trhů, stresu... Jednou z nejdůležitějších složek jsou právě lidé - podstatné je dostat „na palubu“ takové, kteří mohou smysluplně přispět celku. Úspěšný podnik dokáže udržet rovnováhu mezi tím, aby zaměstnanec podával požadované výkony a zároveň měl dostatek možností k osobnímu rozvoji a růstu. Najít a udržet schopné pracovníky je pro manažery jednou z největších výzev - tím, že jim umožní prostřednictvím dosahovaných úkolů rozvíjet jejich schopnosti, se přibližují ke svému cíli.

Může-li zaměstnanec využít při práci některé své výjimečné schopnosti a nadání, je spokojenější a snaží se ze sebe vydat to nejlepší. Doporučení a názory nejlepších pracovníků lze efektivně využít při přijímání nových lidí. Spokojenost a angažovanost personálu zvyšuje produktivitu a úspěšnost podniku. Dosáhnout těchto požadavků však není jednoduché. Manažer by měl jasně stanovit, co očekává, komunikovat o tom s pracovníky a určit mezníky, podle nich bude možno hodnotit osobní pokroky.

Zaměstnanci by měli vědět, jaký dopad mají jejich výkony na celkový běh podniku, proč po nich manažer požaduje zrovna tento úkol, ale také to, jak jeho splněním mohou prospět sami sobě i firmě - i běžné denní pracovní činnosti jsou příležitostí k růstu, nejen semináře a týdenní soustředění. Povzbuďte v lidech chuť přispět svými návrhy a nápady.
Zdroj: Ivy Sea Online - portál americké poradenské společnosti Ivy Sea Inc.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Ivy Sea Online