Odpovídá váš plat vaší ceně?

Nejvíce ošemetný problém, o kterém se nejvíc z nás bojí mluvit se šéfem, je plat. Platové podmínky jsou jedním z největších důvodů, proč jsme v práci nespokojeni. Jak ale zjistit, jestli náš plat odpovídá naší ceně?

Neporovnávejte svůj plat s kolegy. Zkuste se poradit s nějakým konzultantem, který vaše schopnosti změří z hlediska celého trhu, nejen vaší společnosti. Vyzkoušejte také různé výzkumy a tabulky, které vám dají dost informací o mzdových tarifech ve vašem průmyslovém odvětví.

Zkuste vytvořit nějaký projekt, příspěvek, který dáte k finančnímu ohodnocení ve více firmách. Vždy je třeba si uvědomit, co nového jsem společnosti přinesl a jak se mi společnost odměnila. To je důležitý argument pro žádost o zvýšení platu. Pak už vám stačí jen dobrý taktický plán na šéfa.

Pokud šéf nesouhlasí, zachovejte klid. Nevyhrožujte odchodem, nebo vás vezme za slovo. Zkuste si znovu zvážit všechny vaše argumenty a začněte třeba tím, že by vám stačily i odměny. Pokud bude vaše žádost bez odezvy, možná byste se měli porozhlédnout po jiném zaměstnání.

-pk-
Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com