Ford překonal svůj cíl v podpoře diverzity dodavatelů

Americká automobilka Ford sází na diverzitu svých dodavatelů. V roce 2010 nakoupila zboží a služby v hodnotě 4,1 miliardy dolarů od společností vlastněných ženami a představiteli menšin. V roce 2009 to bylo 2,7 miliardy dolarů.

Nárůst investic do diverzity dodavatelů odráží rostoucí objem výroby automobilů, který v roce 2010 zajistil zakázky automobilky stávajícím i novým dodavatelům z řad menšin. Diverzitní dodavatelé Fordu navíc sami utratili 1,29 miliardy dolarů u dalších dodavatelů z řad společností vlastněných ženami a představiteli menšin. V roce 2009 to bylo 1,02 miliardy dolarů.

„Ford Motor Company bere svůj závazek vůči rozvoji a růstu diverzity dodavatelské základny velmi vážně,“ uvedl viceprezident pro globální nákup Tony Brown. Tyto společnosti podle něho přinášejí mnoho inovací, což je důležité pro udržení konkurenceschopnosti. Ford tím nejen posílí svou síť dodavatelů, ale také přispěje k vytváření nových pracovních míst a ekonomickému růstu.

Částka 4,1 miliardy dolarů z roku 2010 převyšuje původní roční závazek Fordu směřovat 10 procent svých výrobních i nevýrobních potřeb na americkém trhu diverzitním dodavatelům.

-kk-

Zdroj: Diversity Executive - portál amerického magazínu věnovaný řízení diverzity
Zobrazit přehled článků ze zdroje Diversity Executive