E-learning - nejlepší podniková investice

Největší návratnost investic v roce 2002 prokázala e-learningová řešení a platformy pro integraci e-businessu. Zjistila to společnost Nucleus Research, která se specializuje na finanční analýzy a poradenství. Studie provedené touto firmou prokázaly, že firmy, které přijaly e-learningové řešení, dosáhly během velmi krátké doby mnoha výhod – především snížení nákladů na cestování, režie na pracovní síly a nákladů na zákaznickou podporu.

Dlouhodobější výhody u těchto společností představovalo zejména zvýšení výkonnosti zaměstnanců, které přímo ovlivnilo ziskovost. I malé a relativně omezené investice do e-learningu přinesly značné výhody. Návratnost investic byla pozitivně hodnocena i u platforem pro integraci e-businessu – ty umožňují firmám vytěžit co nejvíce ze stávající infrastruktury IT a vytváří nové příležitosti zisku.

Malou návratnost investic naproti tomu prokázaly izolované CRM systémy, samostatné systémy pro správu obsahu a tržiště B2B. Velké projekty CRM nemohou dosáhnout uspokojivé úrovně návratnosti investic, protože náklady na poradenství, implementaci a software převyšují zisky a návratnost. Podle odborníků je lepší investovat do řešení CRM, která se dají snadno rozmístit a postupně rozšiřovat.
Zdroj: E-learning Magazine - Vše o e-learningu
Zobrazit přehled článků ze zdroje E-learning Magazine