Vše, co potřebujete vědět o marketingu, jste se naučili na střední škole

Možná jsme se neučili o komplikovanosti měření, delikátnosti kvalitativního průzkumu nebo citlivosti budování značky, ale někde mezi středoškolskými partami, módou, kluby a večírky jsme žili a naučili se základy marketingu, které můžeme aplikovat i dnes. Jaké jsou tři věci, které jsme se naučili už na střední škole?
1. *Každý chce být „cool“* – chceme nosit takové účesy a oblečení, jezdit v takových autech a dělat takové věci, díky kterým se budeme cítit skvěle a před kamarády budeme vypadat „in“. Je to spíše vnitřní pocit. Proto uvažujte o tom, jestli je váš produkt nebo služba „cool“ v mysli vašich zákazníků.
2. *Každý chce někam patřit* – kupujeme a děláme věci, které vyjadřují, kam patříme, k čemu se hlásíme. Proto uvažujte, zda váš produkt nebo služba dává zákazníkům pocit, že jsou součástí něčeho speciálního.
3. *Každý se chce bavit* – každý chceme něco zažít a pobavit se, abychom měli na co vzpomínat, co vyprávět. Událost sama o sobě může být nudná, ale její následné vyprávění bude zábava. Proto uvažujte, jestli váš produkt nebo služba dává lidem příběh k vyprávění. Je nějakým způsobem zábavná?
-ba-
Zdroj: Marketing Profs - americký server z oblasti reklamy a marketingu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Marketing Profs