On-line videoreklamy - vhodný marketingový nástroj pro menší firmy

Získat pozornost zákazníků na stále rušnějším internetu je nelehká věc, zvlášť pro menší firmy s tenčími marketingovými rozpočty. Existuje ale způsob, jak vystoupit z řady a to i pro ty s omezenými zdroji: on-line videoreklama.

Takové reklamy obvykle nejsou delší než třicet vteřin a objevují se na internetových zlatých stránkách, blozích, stránkách se zprávami, vyhledávačích a společenských stránkách - například YouTube nebo Facebook. Dávají potenciálním zákazníkům detailnější pohled na firmu a na to, čím je jedinečná. Po kliknutí na videoreklamu se dostane divák na internetové stránky firmy, kde může získat více informací nebo přímo nakoupit.

 

Software a služby, které nabízí firmy jako Spot Runner, Mixpo, PixelFish, TurnHere a Jivox, umožňují v současnosti malým firmám vytvářet, umisťovat a monitorovat videoreklamy za zlomek nákladů, které by musely vynaložit, kdyby si na tyto služby najaly reklamní agenturu. Náklady na videoreklamy závisí na tom, kde a jak často jsou promítány.

 

Podnikatelé si mohou zvolit, kde a kdy se jejich reklama bude přehrávat. Mohou získávat přehled o tom, jak často je zhlédnuta, kolik lidí se prokliká na jejich stránky, nebo po zhlédnutí videa nakoupí.

 

Podle agentury eMarketer sleduje on-line videa stále více lidí - 154 milionů tento rok v porovnání s 114 mil. v roce 2006. I když řada lidí sleduje spíše zábavná videa nebo zprávy, bylo zjištěno, že 80 % těch, kteří sledují on-line videa také občas zhlédlo reklamy s tím, že 31 % se podívalo na stránky firmy a 12 % nakoupilo.

-av-

Zdroj: The Wall Street Journal Online - server prestižního amerického ekonomického deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Wall Street Journal Online