Neobvyklé druhy piva jsou "in"

V posledních několika letech se mění vkus milovníků piva v USA. V roce 2005 vzrostla spotřeba dovozových a speciálních druhů o 7,5 %, zatímco masově propagované značky spadly o 1,6 %. Méně známé sezónní značky získávají na popularitě a velké pivovary nechtějí zůstat pozadu a začaly rozšiřovat nabídku.

Například Anheuser-Busch, výrobce piva Budweiser a Bud Light, nabízí několik sezónních značek. Například do podzimního moku Jack’s Pumpkin Spice Ale se přidává tykev, skořice, zázvor, muškátový oříšek a hřebíček.

Zde je několik nejoblíbenějších pivních novot:

- Fuller: Vintage Ale. S typickou plnou sladovou chutí. Recept pochází z Anglie.

- Anchor Brewing: Our Special Ale. Recept se každým rokem mění a ingredience jsou přísně tajné.

- Sierra Nevada: Celebration. Celebration je indické světlé pivo se silnou příchutí chmele, který funguje jako sterilizační prvek.

- Affligem Brewery: Affligem Noel. Silné, tmavé a kořeněné pivo s příchutí ovoce a rozinek. S obsahem alkoholu 9 % je třeba střídmé konzumace. Prodává se ve velmi reprezentativním balení.

- Brooklyn Brewery: Brooklyn Black Chocolate Stout. Silné černé pivo, které se dobře hodí k čokoládovým dezertům.

- Great Divide Brewing Company: Hibernation Ale. Vaří se v červenci a nechává se uležet do října. Toto hutné a sladké pivo s karamelovou příchutí je každoročně na trhu v listopadu a prosinci. Štamgasti uvádějí, že je zajímavé sledovat, jak se chuť tohoto piva s časem mění.

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com