Mercer: Platy evropských top manažerů znovu rostou

Top manažeři v západní Evropě si v roce 2011 vydělají průměrně o 2,7 % více než loni, v rámci regionu EMEA je to však nejmenší nárůst v platovém ohodnocení. Nejméně si polepšili v Irsku (2 %) a Švýcarsku (2,2 %), nejvíce naopak v Rakousku a Dánsku (2,9 %). Ukázal to výzkum Total Remuneration Pulse Survey společnosti Mercer, který se zaměřil na odměny nejvyšších manažerů ve čtyřech stovkách poboček nadnárodních společností v západní, střední a východní Evropě, na Středním východě a v Africe.

Pokud jde o střední Evropu, top manažeři si zde polepšili v průměru o 5,8 %. Nejvíce se to projevilo v Bělorusku (12 %), v Kazachstánu a na Ukrajině (10 %). Česká republika dosáhla nárůstu ve výši 3,2 %, stejně jako Bosna a Hercegovina. V regionu Středního východu a Afriky rostly platy top manažerů o 4 % až 14 %.

Mercer shrnuje, že po několika letech zmrazování platů evropských manažerů se nyní blýská na lepší časy. Nízký nárůst platů v západní Evropě však odráží přetrvávající nejistotu na tomto trhu ve srovnání s ostatními regiony.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits